Tips og nytt for barn og ungdom

Tips og anbefalinger av bøker, tegneserier, spill og musikk for barn og ungdom.

Det spøker på skolen

Dagen før den store dagen: Første skoledag. Forventningene er skyhøye. Men det ingen forventer, er at det skal være et spøkelse på skolen...

Det er dagen før aller første skoledag, og Live og Siri klarer nesten ikke vente. De har mye å snakke om, og mye å glede seg til. Så møter de Viktor fra barnehagen og storebroren hans Alex. Alex går i femte klasse og vet en del ting om det å gå på skolen. Han er stor og tøff, og ganske flink til å fortelle spøkelseshistorier.

“- Hvis dere tør, kan jeg fortelle om det fæle spøkelset som bor i kjelleren, sier han. - Men det tør dere vel ikke. “

Siri og Lena vet godt at det ikke finnes spøkelser, og i alle fall ikke på en skole. Selvfølgelig tør de å høre. Dessuten vet jo alle at spøkelseshistorier bare er skumle når det er mørkt.

- Eller?

Det spøker på skolen er første bok i lettlestserien Klassen min. Serien handler om klasse 1b, og følger elevene både på skolen og hjemme. Bøkene er tilpasset de som kan lese litt fra før og inneholder historier det er lett for barna å kjenne seg igjen i. Til nå har det kommet ut 17 bøker i serien.

Flere bøker i samme serie: En hemmelig venn (2007), Ny i klassen (2008), Ring 113 (2010), For en vikar! (2012), Slåsskamp (2013), Småkrypjakten (2014).

Publisert 19.08.2014 av Signe Lill Steinskog
Anya's Ghost
Tips og nytt

Anya's Ghost

High school er allerede en utfordring for Anya. Det blir ikke lettere med et spøkelse på slep.

Publisert 04.08.2014 av Silje Lerøy
Ellevill eventyrhumor for store og små
Tips og nytt

Ellevill eventyrhumor for store og små

Hørt det klassiske eventyret om Bukkene Bruse tusen ganger, sier du? Da er du kanskje klar for Bjørn Rørviks og Gry Moursunds uforlignelige versjoner av eventyret. Herlig humor som treffer uansett alder!

Publisert 06.08.2014 av Liv Oddrun Larsen
Jakten på de skjulte vaffelhjertene
Tips og nytt

Jakten på de skjulte vaffelhjertene

Bli med Marit og Jon-Jon på vaffel-ekspedisjon! Hele oppgangen i blokken dirrer av skjulte vafler. Det gjelder bare å finne dem!

Publisert 23.05.2014 av Ingrid Ytre-Arne
En merkelig hunde-hendelse
Tips og nytt

En merkelig hunde-hendelse

15 år gamle Christopher finner naboens hund død og bestemmer seg for å finne drapsmannen. Men for en gutt med Aspergers syndrom blir det en farlig ekspedisjon.

Publisert 06.06.2014 av Silje Lerøy
Dagen musikken døde
Tips og nytt

Dagen musikken døde

Du våkner som vanlig og hører musikk over alt, menneskene er glade og livet er bra. Neste dag våkner du og må forlate alt du eier og har. Plutselig har hele befolkningen på seg svarte pyjamaser, og du kan bli skutt for å smile. Du er i Kambodsja i 1975.

Publisert 19.05.2014 av Vibeke Garrod
En i flokken
Tips og nytt

En i flokken

"Muntre og glade er nesten alle. Men hvem er litt skvetten og gjemmer seg i skallet?" Lete- og finne-vers i et mylder av fargerike dyr.

Publisert 19.05.2014 av Signe Lill Steinskog
Buster
Tips og nytt

Buster

Tro ikke at du er alene når du smugspiser i nattens mulm og mørke. Buster ser deg. Buster følger nemlig godt med, især om natten.

Publisert 16.05.2014 av Astrid Heinert
Vill glede: friluftsliv med barn året rundt
Tips og nytt

Vill glede: friluftsliv med barn året rundt

Våren er her! Og kanskje kribler det litt ekstra i turfoten på store og små? I denne rikt illustrerte og personlige turboken får du bli med forfatter Mikkel Bølstad og hans familie på sytten forskjellige turer gjennom årets fire sesonger. Her er massevis av tips og inspirasjon å hente!

Publisert 25.03.2014 av Liv Oddrun Larsen
Glassbarna
Tips og nytt

Glassbarna

Tror du på spøkelser? Billie mener hun har vokst fra den slags overtro. Men hva er det som får taklampa til å svinge? Hvorfor er det små barnehåndsavtrykk i støvet, og hvem banker på vinduet om natten? En virkelig skummel grøsserbok!

Publisert 02.05.2014 av Anne Wang-Andersen
Publisert 14.02.2013, sist endret 19.08.2013 - 11:21