Tips og nytt for barn og ungdom

Tips og anbefalinger av bøker, tegneserier, spill og musikk for barn og ungdom.

Jeg bestemmer!

Fillip har bursdag, og han skal få lov til å bestemme alt. Alt! Han vil ikke kle på seg, han vil ikke gå på skolen, og han vil hvertfall ikke gå til tannlegen med den vonde tannen sin!

Det virker som en god idé at Fillip skal få bestemme alt en hel dag. Han har jo bursdag! Gaver, kake, gjester, skattejakt. Høres ut som en kjempegøy dag! Tannlegetime vil han selvfølgelig ikke ha denne dagen, bort med den! Og fordi Fillip kan få bestemme alt, så kan han også få spise så mye kake han bare vil, og vinne skattejakten. Men etter å ha spist kjempemye kake blir Fillip kvalm, dessuten begynner det å banke noe forferdelig i den vonde tanna. Nå er det ikke så gøy å bestemme mer, eller?

Her får du servert en humoristisk bildebok som inviterer til diskusjon. Morsomme tegninger med et klassisk tema. Martin Ernstsen er utdannet ved Konstfack i Stockholm, med mastergrad i Storytelling. Han har tidligere laget endel tegneserieromaner for ungdom og voksne, i tillegg til bildeboken Hvor er Albert? som kom i 2013. Biblioteket har de fleste av Ernstens utgivelser.

Publisert 07.01.2016 av Vibeke Garrod
Superjulestemning? Se her!
Tips og nytt

Superjulestemning? Se her!

Disse tre, sammenvevde fortellingene har alt du trenger for å bygge opp den ultimate julestemningen: Humor, varme og haugevis med snø.

Publisert 09.12.2015 av Karen Vikingstad
I morgen er alt mørkt (Brages historie)
Tips og nytt

I morgen er alt mørkt (Brages historie)

I morgen er alt mørkt. Ja, den boken vil jeg vite mer om, tenker du kanskje. Vel, hvis du gjør fortsett å lese. Denne teksten jeg har skrevet er ikke akkurat så lang, men nok til å påvirke deg, og kanskje få deg til å begynne å lese denne fantastiske boken av Sigbjørn Mostue, som kanskje er en av Nordens beste forfattere.

Publisert 27.11.2015 av Ali, 14 år. Arbeidsukeelev fra Hop ungdomskole
Tilbake til steinalderen
Tips og nytt

Tilbake til steinalderen

Tal er åtte vintre gammel og tilhører Ulvestammen. Det er kjedelig å være for liten til å være med de voksne mennene på jakt. I møte med ville dyr og en hemmelig venn fra en annen stamme blir livet som gutt i steinalderen likevel veldig spennende.

Publisert 22.09.2015 av Ingrid Versto Roheim
Epleslang
Tips og nytt

Epleslang

Det er ikkje lett å vere skuleflink elev når læraren er mest glad i bråk og tull!

Publisert 03.08.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Garmanns sommer og en liste med bøker om å begynne på skolen
Tips og nytt

Garmanns sommer og en liste med bøker om å begynne på skolen

Hvordan kommer egentlig sommerfuglene seg inn i magen?

Publisert 28.07.2015 av Ingrid Versto Roheim
Forelska i Feisbukk
Tips og nytt

Forelska i Feisbukk

Har du vore i Våtedalen og sett geitene oppetter dalsidene? Det er her dei to bestevenene Feisbukk og Smørbukk blir fødde ein fin og spretten vårdag.

Publisert 20.07.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Med beina på nakken
Tips og nytt

Med beina på nakken

”Pappa var veldig svett og sa ikke engang hei. Alle ropte etter oss. Pappa er så sterk at jeg svevde bort til bilen. – Dette kommer til å gå bra! sa han altfor høyt inn i øret mitt (…). I lomma hadde pappa en hel bunke tohundrelapper, og han ba mannen i billettluka skynde seg.

Publisert 09.07.2015 av Ingrid Versto Roheim
Sommerhuset
Tips og nytt

Sommerhuset

Hva om du drømmer om natten at en gråtende liten jente ber deg om å finne en nøkkel, og du finner ut at denne jenta døde da hun var seks år? Det vekker i alle fall Isabels nysgjerrighet...

Publisert 17.07.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Sommeroverraskelser
Tips og nytt

Sommeroverraskelser

Skolefri og sommerferie, finnes det noe bedre i hele verden? Is og sol og bading og venner og reiser med mamma og papp... Eller?

Publisert 20.06.2015 av Liv Oddrun Larsen
Publisert 14.02.2015, sist endret 19.08.2015 - 16:24