Tips og nytt for barn og ungdom

Tips og anbefalinger av bøker, tegneserier, spill og musikk for barn og ungdom.

Mora som glemte at det var kveld

”Barnet mitt, jeg er så glad i deg, du betyr mer enn alt for meg.”

Stella er så trøtt, hun vil bare ta med seg Lompa og legge seg. Men hvor er mamma, som må hjelpe med tannpuss og si fram godnattdiktet? Har mamma glemt at det snart er natt? Hva holder hun på med, der hun går ut og inn av gjesterommet og bærer på tapetruller og hammer og hestebilde? Og når Stella roper, svarer hun bare "Barnet mitt, jeg er så glad i deg, du betyr mer enn alt for meg!"
Men Stella vet råd. Hun klarer å legge seg selv, hun vet alt som må gjøres. For hun har jo lagt seg hver kveld hele sitt liv! Det eneste hun ikke klarer selv, er godnattdiktet og hårsilingen. Til det behøves mamma. Og når mamma endelig kommer, har hun en overraskelse til Stella.

Mora som glemte at det var kveld er en koselig fortelling som passer godt å lese på sengekanten. Helt bakerst har den tre godnattdikt, der den som leser setter inn navnet til den en leser for. Dette er den første barneboka til Ingrid Storholmen, og er utgitt i Aschehougs God natt-serie. De andre bøkene i denne serien er Iben og forvandlingen av Geir Gulliksen, Lyset skinner i mørket av Håvard Syvertsen og Buster av Lars Saabye Christensen.

Kari Stai, som bl.a. er kjent for bøkene om Jakob og Neikob, har laget de fine og fargerike illustrasjonene.

Ingrid Storholmen kommer med boken sin til Hovedbiblioteket på familesøndag 21. september.

Publisert 04.07.2014 av Ingrid Ytre-Arne
Det spøker på skolen
Tips og nytt

Det spøker på skolen

Dagen før den store dagen: Første skoledag. Forventningene er skyhøye. Men det ingen forventer, er at det skal være et spøkelse på skolen...

Publisert 19.08.2014 av Signe Lill Steinskog
Anya's Ghost
Tips og nytt

Anya's Ghost

High school er allerede en utfordring for Anya. Det blir ikke lettere med et spøkelse på slep.

Publisert 04.08.2014 av Silje Lerøy
Ellevill eventyrhumor for store og små
Tips og nytt

Ellevill eventyrhumor for store og små

Hørt det klassiske eventyret om Bukkene Bruse tusen ganger, sier du? Da er du kanskje klar for Bjørn Rørviks og Gry Moursunds uforlignelige versjoner av eventyret. Herlig humor som treffer uansett alder!

Publisert 06.08.2014 av Liv Oddrun Larsen
Jakten på de skjulte vaffelhjertene
Tips og nytt

Jakten på de skjulte vaffelhjertene

Bli med Marit og Jon-Jon på vaffel-ekspedisjon! Hele oppgangen i blokken dirrer av skjulte vafler. Det gjelder bare å finne dem!

Publisert 23.05.2014 av Ingrid Ytre-Arne
Hva gjemmer seg under steinene?
Tips og nytt

Hva gjemmer seg under steinene?

Små dyr er spennende! Og så har mange av dem rare navn. Skrukketroll. Skolopender. Fløyelsmidd. Her er en flott bok hvor du kan bli bedre kjent med disse småkrypene.

Publisert 26.06.2014 av Vibeke Garrod
En merkelig hunde-hendelse
Tips og nytt

En merkelig hunde-hendelse

15 år gamle Christopher finner naboens hund død og bestemmer seg for å finne drapsmannen. Men for en gutt med Aspergers syndrom blir det en farlig ekspedisjon.

Publisert 06.06.2014 av Silje Lerøy
Dagen musikken døde
Tips og nytt

Dagen musikken døde

Du våkner som vanlig og hører musikk over alt, menneskene er glade og livet er bra. Neste dag våkner du og må forlate alt du eier og har. Plutselig har hele befolkningen på seg svarte pyjamaser, og du kan bli skutt for å smile. Du er i Kambodsja i 1975.

Publisert 19.05.2014 av Vibeke Garrod
En i flokken
Tips og nytt

En i flokken

"Muntre og glade er nesten alle. Men hvem er litt skvetten og gjemmer seg i skallet?" Lete- og finne-vers i et mylder av fargerike dyr.

Publisert 19.05.2014 av Signe Lill Steinskog
Buster
Tips og nytt

Buster

Tro ikke at du er alene når du smugspiser i nattens mulm og mørke. Buster ser deg. Buster følger nemlig godt med, især om natten.

Publisert 16.05.2014 av Astrid Heinert
Publisert 14.02.2013, sist endret 19.08.2013 - 11:21