Tips og nytt for barn og ungdom

Tips og anbefalinger av bøker, tegneserier, spill og musikk for barn og ungdom.

Jakten på de skjulte vaffelhjertene

Bli med Marit og Jon-Jon på vaffel-ekspedisjon! Hele oppgangen i blokken dirrer av skjulte vafler. Det gjelder bare å finne dem!

Marit og Jon-Jon har nettopp flyttet til den store byen, og de synes blokken de skal bo i ser fryktelig kjedelig ut. Her bor det nok bare triste, kjedelige mennesker!

Akkurat nå orker de ikke tanken på å begynne og rydde i flyttekaoset. Pappa vil lage vafler til Marit og Jon-Jon for å muntre dem opp litt. Vafler er en knallgod idé, syns de alle tre. Bare at de mangler alle ingrediensene! Og butikken er stengt. Da sender pappa dem ut på vaffel-ekspedisjon. Men tør de ringe på hos oberst Bang-Dhue med frue? Eller pastor Glad eller familien Ahmed? Etterhvert viser det seg at naboene kanskje ikke er så triste og kjedelige som de trodde, snarere tvert imot. Og den dagen som de trodde skulle bli en dum og strevsom dag, blir kanskje ikke det likevel?

Denne boken ble først utgitt som bildebok i 1989 og er seinere gitt ut som lettlestbok i serien Den oransje lesehesten. Det er en morsom fortelling om hva som kan skje når en bare tar sjansen og er åpen for omgivelsene. Når en bare er litt ”optimikst”, som Jon-Jon sier. Og hvem er ikke enig i hans filosofiske betraktning om kvelden: ”Jeg tror det er viktig å ha et vaffelkalas så ofte som mulig.”

Publisert 23.05.2014 av Ingrid Ytre-Arne
En merkelig hunde-hendelse
Tips og nytt

En merkelig hunde-hendelse

15 år gamle Christopher finner naboens hund død og bestemmer seg for å finne drapsmannen. Men for en gutt med Aspergers syndrom blir det en farlig ekspedisjon.

Publisert 06.06.2014 av Silje Lerøy
Dagen musikken døde
Tips og nytt

Dagen musikken døde

Du våkner som vanlig og hører musikk over alt, menneskene er glade og livet er bra. Neste dag våkner du og må forlate alt du eier og har. Plutselig har hele befolkningen på seg svarte pyjamaser, og du kan bli skutt for å smile. Du er i Kambodsja i 1975.

Publisert 19.05.2014 av Vibeke Garrod
En i flokken
Tips og nytt

En i flokken

"Muntre og glade er nesten alle. Men hvem er litt skvetten og gjemmer seg i skallet?" Lete- og finne-vers i et mylder av fargerike dyr.

Publisert 19.05.2014 av Signe Lill Steinskog
Buster
Tips og nytt

Buster

Tro ikke at du er alene når du smugspiser i nattens mulm og mørke. Buster ser deg. Buster følger nemlig godt med, især om natten.

Publisert 16.05.2014 av Astrid Heinert
Vill glede: friluftsliv med barn året rundt
Tips og nytt

Vill glede: friluftsliv med barn året rundt

Våren er her! Og kanskje kribler det litt ekstra i turfoten på store og små? I denne rikt illustrerte og personlige turboken får du bli med forfatter Mikkel Bølstad og hans familie på sytten forskjellige turer gjennom årets fire sesonger. Her er massevis av tips og inspirasjon å hente!

Publisert 25.03.2014 av Liv Oddrun Larsen
Glassbarna
Tips og nytt

Glassbarna

Tror du på spøkelser? Billie mener hun har vokst fra den slags overtro. Men hva er det som får taklampa til å svinge? Hvorfor er det små barnehåndsavtrykk i støvet, og hvem banker på vinduet om natten? En virkelig skummel grøsserbok!

Publisert 02.05.2014 av Anne Wang-Andersen
Journey
Tips og nytt

Journey

Åpne boken og forsvinn inn i en fortryllende fortelling. Allerede fra første side, kan jeg love deg at du er borte vekk.

Publisert 23.04.2014 av Silje Lerøy
Kan gutter få Barbie - eller må de ta pistol?
Tips og nytt

Kan gutter få Barbie - eller må de ta pistol?

Eller: Hvor langt er likestillingen kommet - egentlig?

Publisert 23.01.2013 av Bjørg Karin Lunde
BZRK
Tips og nytt

BZRK

Hva vil du ofre? Sannhet eller lykke? Frihet eller overlevelse?

Publisert 03.04.2014 av Karen Vikingstad
Publisert 14.02.2013, sist endret 19.08.2013 - 11:21