Tips og nytt for barn og ungdom

Tips og anbefalinger av bøker, tegneserier, spill og musikk for barn og ungdom.

I morgen er alt mørkt (Brages historie)

I morgen er alt mørkt. Ja, den boken vil jeg vite mer om, tenker du kanskje. Vel, hvis du gjør fortsett å lese. Denne teksten jeg har skrevet er ikke akkurat så lang, men nok til å påvirke deg, og kanskje få deg til å begynne å lese denne fantastiske boken av Sigbjørn Mostue, som kanskje er en av Nordens beste forfattere.

Denne boken er utrolig spennende! Når man først har lest noen få sider blir det veldig vanskelig å legge den fra seg. I morgen er alt mørkt passer kjempe fint for ungdom mellom 13-17, og kanskje til og med for voksne? Boken er mørk, intens, spennende, tankevekkende og actionfylt, og ikke minst u-prisvinner for år 2015! Den handler om en type parasitt med navn Mutert Toxoplasma gondii (MTG) som rammer hele verden unntatt Norge. Parasitten er en liten organisme som gjør mennesker gale og sinte. De som smittes blir «forrykte», en form for intelligente zombier. Sykdommen begynte først om høsten i Asia, så til Afrika, og deretter USA. Nå er vinteren over, og varmen har kommet til Norge. Vil krisen ramme vårt kjære land, eller vil vi, nordmenn klare oss fint med olje og kjøttboller?

Sånn som jeg, en 14 år gammel ungdom fra Bergen har skjønt det, kan Sigbjørn Mostue, den geniale forfatteren lett skrive skrekk og action så det går kaldt nedover ryggen på deg, mens du sitter igjen med en svær klump i halsen og leter etter flere negler å spise på.

I morgen er alt mørkt
vil snart smitte alle skandinaviske land, og kanskje hele verden, med en sykdom som kalles “les meg“!

Publisert 27.11.2015 av Ali, 14 år. Arbeidsukeelev fra Hop ungdomskole
Tilbake til steinalderen
Tips og nytt

Tilbake til steinalderen

Tal er åtte vintre gammel og tilhører Ulvestammen. Det er kjedelig å være for liten til å være med de voksne mennene på jakt. I møte med ville dyr og en hemmelig venn fra en annen stamme blir livet som gutt i steinalderen likevel veldig spennende.

Publisert 22.09.2015 av Ingrid Versto Roheim
Epleslang
Tips og nytt

Epleslang

Det er ikkje lett å vere skuleflink elev når læraren er mest glad i bråk og tull!

Publisert 03.08.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Garmanns sommer og en liste med bøker om å begynne på skolen
Tips og nytt

Garmanns sommer og en liste med bøker om å begynne på skolen

Hvordan kommer egentlig sommerfuglene seg inn i magen?

Publisert 28.07.2015 av Ingrid Versto Roheim
Forelska i Feisbukk
Tips og nytt

Forelska i Feisbukk

Har du vore i Våtedalen og sett geitene oppetter dalsidene? Det er her dei to bestevenene Feisbukk og Smørbukk blir fødde ein fin og spretten vårdag.

Publisert 20.07.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Med beina på nakken
Tips og nytt

Med beina på nakken

”Pappa var veldig svett og sa ikke engang hei. Alle ropte etter oss. Pappa er så sterk at jeg svevde bort til bilen. – Dette kommer til å gå bra! sa han altfor høyt inn i øret mitt (…). I lomma hadde pappa en hel bunke tohundrelapper, og han ba mannen i billettluka skynde seg.

Publisert 09.07.2015 av Ingrid Versto Roheim
Sommerhuset
Tips og nytt

Sommerhuset

Hva om du drømmer om natten at en gråtende liten jente ber deg om å finne en nøkkel, og du finner ut at denne jenta døde da hun var seks år? Det vekker i alle fall Isabels nysgjerrighet...

Publisert 17.07.2015 av Ingrid Ytre-Arne
Sommeroverraskelser
Tips og nytt

Sommeroverraskelser

Skolefri og sommerferie, finnes det noe bedre i hele verden? Is og sol og bading og venner og reiser med mamma og papp... Eller?

Publisert 20.06.2015 av Liv Oddrun Larsen
Amuletten
Tips og nytt

Amuletten

Ein serie med grafiske romanar for unge lesarar i alle aldrar

Det NYE, vesle mennesket
Tips og nytt

Det NYE, vesle mennesket

Ei fin bok om å få sysken.

Publisert 18.05.2015 av Bjørg Karin Lunde
Publisert 14.02.2015, sist endret 19.08.2015 - 16:24