Norske tegneserieskapere

Biblioteket kjøper inn det meste av norske tegneseriebøker og album. Vi abonnerer også på enkelte månedshefter.

Pokus

Stian Andreassen

Redaktør i Pokus forlag med base i Tromsø som bl.a. har utgitt antologiene Supernova og Pokus. Forlaget satser på unge seriekapere.


M / Mads EriksenMads Eriksen

Mads Eriksen er kjent for seriene Gnom og M. I 2005 kom det første M som månedsblad, og serien går også i flere aviser og har gått i Pondus bladet. Serien er også gitt ut i tre samlebøker. Serien handler om Eriksen selv, vennene hans og kjæresten Madammen. Mange av stripene har referanser til populærkultur som Ringenes herre og Star Wars.
MatjeLars Fiske

Har utgitt en barnebok, Kom, så løper vi og tre tegneseriealbum, Matje-debutanten, Matje-ismen og Matjemania. Sistenevnte inneholder de to første albumene samt en avsluttende del. Sammen med Steffen Kverneland har Fiske laget Olaf G., en blanding mellom biografi og reiseskildring. Duoen har også gitt ut Kanon 1-4. I Kanon tar de for seg multi-kunstneren Kurt Schwitters liv.


Danse på teppetAnna Fiske

Har mange utgivelser bak seg, bl.a. tegneserien Forvandlingen (1999), Snakke med dyr (2002), Danse på teppet (2004) samt den eneste norskproduserte tegneserieblad for barn, Rabbel. Hun har også skrevet og illustrert flere barnebøker.


Hygiene 2 / Flu HartbergFlu Hartberg

Flu Hartberg er en del av tegneseriefellesskapet Dongery, kjent for undergunnserier. I 2009 kom tegneseriebøkene Odd og Horgan.

 

 


Den store Ronny Haugeland bokaRonny Haugeland

Illustratør og serieskaper som har vært en av hovedtegnerne i Jippi forlag. Han har bl.a. har hatt striper i Forresten, Smult og i musikkbladet Mute med serien Downs Duck. Vinner av Sproing-prisen 2003. Utgav Den store Ronny Haugeland boka i 2003, og annonserte med denne slutten på sin karriere som serieskaper. Boka inneholder striper fra de siste ti år og tidligere upublisert materiale.


Blått blod / Ola A. Hegdal

Ola A. Hegdal

Hegdal har bidratt i Fidus og tegnet Rita Bloids bedrifter etter manus av Knut Nærum. Sammen med Tore Strand Olsen har han skrevet Jeg, Arne Næss, Blått blod og Ibsens ripsbusker og andre litterariteter.

 


 


KebbelifeMette K. Hellenes

Hellesnes er kunstner og står bak de noe selvbiografiske tegne-seriene Kebbevenner, Kebbelife og Kebbelife - et år med tjukken. Det handler om de to venninnene Mette og Vanessa og deres pinligheter og nederlag i forbindelse med uteliv, menn og chatting.

 


Streng men urettferdigKarine Haaland

Har publisert striper i Larsons gale verden og i flere aviser og magasiner.
Har utgitt bøkene:
Våre venner menneskene
Streng, men urettferdig
Baller av stål, hjerte av gull
Piray - for en gjeng
Piray - naiv og brutal


Slaget på KvassvollenInkalill (Inga Lill Røsberg)

Ble først kjent med stripeserien Felina og albumserien Ridderne av Dor som er et omfattende eventyrunivers. Sistenevnte har fått en rekke priser. Serien Miranda planlegges i 20 bind.

 


Mit liv som zombie

Jason (John Arne Sæterøy)

Jason har en lang rekke utgivelser bak seg og er den mest kjente norske serieskaperen utenfor Norge. Jason debuterte i 1995 med Lomma full av regn. Serien MjauMjau er utgitt i 11 hefter. Andre utgivelser er:

Schhh!

(2000)

Vent litt... (2002)
Jernvognen
(2003)
Si meg en ting
(2003)
Du går feil vei
(2004)
Mitt liv som Zombie
(2004)
La meg vise deg noe
(2005)
Hemingway
(2006)
Død og levende

(2006)

Jeg drepte Hitler

(2007)

Den siste musketer

(2008)

Low Moon & andre historier

(2009)

Varulvene i Montpellier

(2010)

De 100 000 dødes øy

(2011)

Athos i Amerika

(2012) 

 


Slyngel

Steffen Kverneland

Har illustrert klassikere fra litteraturhistorien på sin egen måte i Amputerte klassikere. Are Kalvø har skrevet etterord til nr. IV. Har også utgitt De knyttede never, Slik har de det der & Den store hattefesten og den selvbiografiske Slyngel. Han har også illustrert Edgar Allan Poes Den svarte katten. Har sammen med Lars Fiske laget Olaf G. og Kanon 1-4.

 


EonLars Lauvik

Kommer fra Sotra utenfor Bergen. Kjent som tegner av serien Wildlife og Eon.

 

KollektivetTorbjørn Lien


Tegner av serien Kollektivet, som også utgis i egne album.

 

 Nebelgrad Blues / Sigbjørn LilleengSigbjørn Lilleeng

Lilleeng er mest kjent for serien Nebelgrad Blues, som tar for seg det å være ungdom i en liten norsk småby. Nebelgrad Blues bok 1 - Traktorfuzz inneholder de tre første heftene, og fortsetter i Eksossolo. I albumet Nebelgrad Blues - Betongdrømmer, har hovedpersonen Bernhard flyttet til Oslo.


Pappa & Pestus

Arild Midthun

Har tegnet i Pyton og i antologien Kåmiks. Har også tegnet Ivar Aasen – ei historie om kjærleik som mottok Kulturdepartementet tegneseriepris. Har tegnet den nå avsluttede serien Pappa & Pestus, og jobber nå med å tegne Donald Duck.

 

 

 


Nemi

Lise Myhre

Har hatt stor suksess med stripeserien Nemi som utgis i egne hefter. Biblioteket låner ut måndesheftene. Nemi-stripene er også utgitt i samlebøker:
Enhjørninger og avsagde hagler
Stjernestøv og løgner

Monstre og meteorer

Skumle damen

Gørr og melis
Monstermaskinen
Farlig farvann
Princess of Darkness


JazzbasillenChristopher Nielsen

Har bl.a. utgitt Jazzbasillen, Homo Norvegicus, og serieheftet Weltschmerz . Hans siste utgivelser er serien om Hold Brillan, Mens vi venter på dommedag og Weltschmerz #.


Grimsborken / Bjørn OuslandBjørn Ousland

Bjørn Ousland er en serieskaper og barnebok-illustratør med en stor produksjon bak seg. Han har tegnet triologien Pesta, Nattlys og Sjøormen, hvor handlingen er lagt til svartedauens tid. Han har tegnet Mumle Gåsegg, Soria Moria slott og Grimsborken fritt etter Asbjørnsen og Moe. Har også gitt ut heftene Amfibius rex og Bisk.


Soga om Olav Sleggja / Øystein RundeØystein Runde

Har skrevet manus til to tegneseriealbum, Futen 1 og 2, som er tegnet av Knut André Solberg. Tegneserieromanen De fire store - når de døde våkner kom i 2007, og er tegnet av Geir Moen. Få også med deg oppfølgeren De fire store - bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen. Runde har også gitt ut to hefter om superhelten Bjartmann fra Ulsteinvik samt Soga om Olav Sleggja, som er en historie fra vikingtiden. En samling av striper publisert i ungdomsmagasinet Spirit er utgitt i boken Rundetid. Han har også tegnet boken Margarin med manus av Kristopher Schau.


Du er en luring, Finn Bjølseth

Jens K. Styve

En av hovedaktørene bak Jippi forlag og bidragsyter i bladet Forresten siden starten. Har tegnet og utgitt bladet finnfinnfinn og boken Du er ein luring, Finn Bjølseth.

 

 

 

 


MøkkajenteneInga Sætre

Debuterte med serieheftet Møkkajentene - Pøh! i 2002. Senere kom Møkkajentene - varmere kaldere varmere kaldere og Møkkajentene 3 - mye onsdag og litt helg. Serien handler om hvordan det er å være jente og singel.

 


Negativ

Roy Søbstad

Har tegnet i bladet Forresten og utgitt heftet Negativ. I 2008 kom boken med samlede serier 1993-2008 som inneholder Negativ, Jesper og Jonathan-historiene og en mengde andre serier.

 På tro og ære : 50 fakta fra verden  / Karstein Volle

Karstein Volle

Karstein Volle er illustratør og webdesigner. Hans Fakta fra verden presenterer noe helt nytt innenfor tegneseriekunsten. Utgivelsene Kors på halsen, Med hånden på hjertet og På tro og ære er utelukkende laget på datamaskin. Serien har gått i flere aviser og i motsetningen til andre humorserier har den igjen gjennomgangsfigurer.


90's Love Song / Tor Ærlig

Tor Ærlig

Har publisert serier i antologien Forresten, serien Evig ung og heftene Hjertemosaikk. Har også gitt ut tegneserieromanene Ser du meg nå? (2006), 90's Love Song og Mare frigoris (2009).

 Pondus

Frode Øverli

Tegner og skriver seriene Pondus, Riskhospitalet og Rutetid med stor suksess. Disse finnes på biblioteket.

 

Publisert 19.08.2010, sist endret 01.10.2012 - 13:39
Side-alternativer
Kategorier: