Nye filmer januar 2013

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i løpet av årets første måned.

 

 

21 Jump Street
21 Jump Street

De tidligere skolehaterne har blitt politipartnere og mislykkes med arrestasjoner – helt til de må gå undercover og spille studenter for å arrestere en narkoring på deres tidligere skole. Nå lever de som tenåringer igjen, finner fort den gamle rytmen samtidig som de risikere både jobben – og vennskapet – med hysterisk katastrofale følger! (omtale: SPHE Nordic)


 

American Horror Story sesong 1
American Horror Story - sesong 1

Denne første sesongen av serien kretser rundt de tre medlemmene i den lille familien Harmon, og hvordan livene deres arter seg etter at de flytter fra Boston til Los Angeles i et forsøk på å unnslippe en vond fortid. Det gamle huset de flytter inn i virker først som rene drømmehjemmet, men snart blir det klart at bygget skjuler den ene grusomheten verre enn den andre.

 

Attack the Block
Attack the Block

En av Londons tøffeste bydeler får nye problemer når noe ukjent plutselig krasjer ned fra himmelen. Den store trusselen er ikke lenger narkotikalangere, hardhendt politi og lokale gangstere, nå handler det om noe helt annet - hevnlystne aliens. Et millionprosjektsområde blir til en sci-fi-slagmark. En leiebolig blir til en beleiret festning og det eneste håpet er en gjeng unge kjeltringer (omtale: Atlantic Film).


 

The Avengers
The Avengers

Når en uventet fiende truer den globale sikkerheten, må Nick Fury, direktør for det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D., finne et team som kan redde verden fra randen av katastrofe. En dristig verdensomfattende rekruttering iverksettes (omtale: Walt Disney Studios Home Entertainment).

  

Boardwalk Empire sesong 2
Boardwalk Empire - sesong 2

Boardwalk Empire er satt til Atlantic City i 1920, like før forbudstiden. Serien tar for seg livet til Enoch “Nucky” Thompson og hans strev med ambisiøse undersåtter, nådeløse FBI-agenter, rivaliserende gangstere (inkludert Arnold Rothstein, Lucky Luciano and Al Capone) og hans egen lyst på kvinner, makt og penger (omtale: Warner Bros.).


 

Downton Abbey 3
Downton Abbey - sesong 3

I den kaotiske etterkrigstiden er ingen ting sikkert, og når en bølge av økonomiske problemer sveiper inn over landet, må Crawley-familien kjempe for å beholde hjemmet de elsker.

 

Jeff, Who Lives at Home
Jeff, who lives at home

På jakt etter skjebnen, snubler arbeidsledige Jeff over svaret på problemene til den gnålende familien sin. Jeff aner ikke hvor han er på vei, men når han først kommer frem, er det ikke umulig at han faktisk finner meningen med livet i denne filmperlen, som er like morsom som den er sår og rørende (omtale: Paramount Home Entertainment).


 

Kon-Tiki
Kon-Tiki

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

 

Moonrise Kingdom
Moonrise Kingdom

Moonrise kingdom utspiller seg på en øy utenfor kysten av New England sommeren 1965, og er historien om to 12-åringer som blir forelsket, inngår en hemmelig pakt og rømmer hjemmefra sammen. Dette utløser en storstilt leteaksjon, anført av den lokale sheriffen, spilt av Bruce Willis, speiderleder Edward Norton og Bill Murray og Frances McDormand som portretterer den unge jentas foreldre. Og som ikke det var nok, så bygger det seg opp en forferdelig storm utenfor kysten. De rolige innbyggerne på øya får plutselig livet snudd opp ned (omtale: Norsk filmdistribusjon).

 

Spartacus
Spartacus: Gods of the arena

Huset Batiatus er på vei mot toppen og soler seg i glansen fra den beryktede mesteren Gannicus, som er like flink med sverdet som han er glad i vin og kvinner. Det er dette tidspunktet en ung Batiatus har ventet på. Han vil rive faren ned fra tronen og overta styringen, og han nøler ikke med å forråde alle som kommer i hans vei for å forsikre at hans gladiatorer er byens mest ettertraktede. Den lojale og beregnende konen Lucretia er med på alle de skumle planene hans, og hun kan utnytte ferdighetene til den forføreriske venninnen Gaia når det trengs. Sammen viker de ikke tilbake for noe for å lure massene, gripe makten og få mest mulig penger ut av byen Capua i denne forhistorien til Spartacus (omtale: SF Norge).

 

Too Big to Fail
Too Big to Fail

Too big to fail er basert på Andrew Ross Sorkins bestselgende bok, og gir en bitende redegjørelse av finanskrisen i 2008. Det eksplosive dramaet fra Oscar-vinnende regissør Curtis Hanson kombinerer personer fra virkeligheten med en gripende nedtelling til økonomisk katastrofe, og viser hvordan den amerikanske økonomien ble reddet fra fullstendig kollaps i siste sekund (omtale: Warner Bros Entertainment Norway).


 

Publisert 14.01.2013, sist endret 23.09.2013 - 14:43
Side-alternativer
Kategorier: