Nye filmer juni 2013

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i det siste.

Alcatraz
Alcatraz

TV-serie (2012)

I 1963 ble alle innsatte overført fra Alcatraz Island Federal Penitentiary. Det var i hvert fall det de sa. Nå kommer USAs verste forbrytere tilbake til San Francisco for å gjenta sine grufulle forbrytelser. Topp-etterforsker Rebecca Madsen og Alcatraz-ekspert Diego “Doc” Soto samarbeider med FBI-agenten Emerson Hauser og Dr. Lucy Banerjee for å finne ut hvorfor, i dette spennende, actionfylte dramaet (omtale: Warner Bros.).


Alps
Alps

Yorgos Lanthimos (2011)

En gruppe kunstnere har startet opp en virksomhet der de spiller erstattere for avdøde personer for å lette sorgen for de pårørende.

Les mer montages.no

 


Amanti
Amanti

Vittorio De Sica (1968)

Faye Dunaway er Julia - en vellykket amerikansk designer som reiser til Italia etter at hun får vite at hun er døende av kreft. Der tilbringer hun sine siste dager i kjærlighetsrus med den gifte Valerio, spilt av Marcello Mastroianni.The Claire Denis Collection
The Claire Denis Collection

Chocolat (1988)
Nénette et Boni (1996)
Beau Travail (1999)
White Material (2009)

Mer om Claire Denis: Senses of Cinema.

 


Elena
Elena

Andrey Zvyagintsev (2011)

I moden alder har Elena gjort en økonomisk klassereise gjennom ekteskapet med velstående Vladimir. De to har vært gift i flere år, og selv om forholdet er basert like mye på fornuft som på følelser, trives de godt i hverandres selskap. Men når Elena nok en gang ber Vladimir om økonomisk hjelp til sin arbeidsledige sønn og familien hans, er Vladimir motvillig. Og når han gjør sin bortskjemte datter til enearving, forrykkes balansen i ekteskapet. Elena ser sønnens framtidsutsikter smuldre bort. Men hvor langt er hun villig til å gå for å hjelpe ham?


En som deg
En som deg

Eirik Svensson (2012)

På ferie i Istanbul møter Kaisa Jacob; en kortvarig og berusende forelskelse. Morgenen etter reiser Jakob tilbake til Oslo og Kaisa vet ikke engang etternavnet hans. Det utrolige skjer, en tid senere møter hun Jacob tilfeldig i en butikk. Men han kan ikke huske henne (omtale: Universal).Skitne penger
Un Flic

Jean-Pierre Melville (1972)

I Jean-Pierre Melvilles siste film skildres menneskeskjebner på hver sin side av loven. Alain Delon spiller den hardhendte politietterforskeren Edouard Coleman, og Richard Crenna er nattklubbeieren Simon som supplerer sine inntekter med bankran og narkohandel. Den vakre Catherine Deneuve spiller rollen som Simons kjæreste men hun har også noe på gang med Coleman. Trekantsdramaet utvikler seg når Simon blir mistenkt for å stå bak et dramatisk bankran, og Coleman beveger seg ut på kanten av loven (omtale: Another World Entertainment).


Frankenweenie
Frankenweenie

Tim Burton (2012)

Viktor mister plutselig sin hund Sparky og bestemmer seg for å ta vitenskapens krefter i bruk for å gjenopplive ham. Han forsøker så å holde sin hjemmelagede skapning hemmelig. Men Sparky klarer å rømme, og snart får Viktors klassekamerater, lærere og resten av byens innbyggere lære seg at når man eksperimenterer med liv og død kan konsekvensene bli monstrøse! (omtale: Walt Disney).


Hadewijch
Hadewijch

Bruno Dumont (2009)

Tittelen på filmen refererer til en kvinnelig mystiker og skribent som levde i Belgia på 1200-tallet, som Céline på noen og tyve år identifiserer seg sterkt med. Hun er novise ved et kloster og nesten besatt i sin kjærlighet til Gud, ja hun går så langt at hun blir bedt om å forlate klosteret. I Paris finner hun så veien inn i et ungt jihadistisk miljø.

Som hos Robert Bresson, som Dumont slekter på filmatisk, er Hadewijch utrolig vakker, og likevel preget av en grunnleggende nøkternhet, når den utforsker religiøsitet, lengsel og identitet.


Hjertebank
Hjertebank

Xavier Dolan (2010)

Francis og Mary er bestevenner og tilhører det kule kunstnermiljøet i Montreal. Vennskapet deres blir satt på hard prøve når de møter den billedskjønne Nick, en ung nyinnflyttet mann med ansikt som en engel - og en litt udefinerbar legning. Gjennom flere møter tolker og mistolker Francis og Mary Nicks signaler, og begge blir dypt forelsket. Hvem vil egentlig Nick ha? Og kan det som en gang var et ubrytelig vennskap overleve sjalusidramaet som oppstår? (omtale: Star Media).


Hypnotisøren
Hypnotisøren

Lasse Hallström (2012)

En familie i Stockholm myrdes på grusomt vis, men den femtenårige sønnen overlever mirakuløst. Gutten svever mellom liv og død, og kan ikke forhøres med vanlige metoder. Samtidig er familiens eldste datter sporløst forsvunnet, og politimannen Joona Linna frykter at hun kan bli morderens neste offer.

I sin kamp mot klokken overtaler Linna hypnotisøren Erik Maria Bark til å forsøke å nå frem til gutten gjennom hypnose. Når Erik sier ja, bryter han sitt gamle løfte om aldri mer å hypnotisere, og en livsfarlig reise inn i underbevissthetens bunnløse mørke er ved sin start (omtale: SF Norge).


Late Spring
Late Spring

Yasujiro Ozu (1949)

Late Spring

er en kommentar til det tradisjonelle synet på kvinnerollen og ekteskap i Japan. Noriko er 27 år gammel og bor fremdeles sammen med sin far, som er enkemann. Alle rundt henne mener at hun snart må gifte seg, da en kvinne ikke er komplett som ugift. Selv trives hun utmerket med å bo sammen med sin gamle far, og vil helst fortsette med det.

Les mer hos Cinemateket.


The Master
The Master

Paul Thomas Anderson (2012)

Freddie har tjenestegjort i marinen under 2. verdenskrig. Han kommer hjem etter krigen sterkt preget av det han her opplevd, uten jobb og usikker på fremtiden. Han snubler over en trosbasert kult som engasjerer seg i øvelser for å fjerne følelser, ledet av den karismatiske og intellektuelle Lancaster Dodd, også kjent som "The Master". Og menn som Dodd vet å dra nytte av en ung traumatisert dagdriver som Freddie (omtale: Star Media Entertainment).


Min greske sommer
Min greske sommer

Olivier Horlait (2011)

14 år gamle Yannis lever på en liten gresk øy sammen med sin far, men etter hans mors død har forholdet mellom de to blitt vanskelig. Det hele endrer seg da han under en tur til Athen redder livet til en liten pelikan som han tar med hjem og skjuler for sin far. Det skal vise seg at den nydelige, hvite pelikanen kommer til å endre sommeren til en som Yannis vil huske resten av livet. For blant øyas turister blir han den store stjernen, og snart vil han også oppdage en mykere side ved sin far (omtale: Scanbox). 


Mr. Selfridg
Mr. Selfridge

TV-serie, sesong 1 (2013)

Bak serien Mr. Selfridge står manusforfatter Andrew Davies, som har vunnet en rekke priser. I Mr. Selfridge forteller han historien om “Mile a Minute Harry”, mannen som satte seg fore å gjøre shopping like spennende som sex. Nyskapende og hensynsløs, og med en voldsom energi, skapte han en handelsscene der alt som var nytt, spennende og underholdende – eller bare veldig annerledes – ble vist frem.


Three Melodramas
Three Melodramas

Yasujiro Ozu

Early Spring (1956) / Tokyo Twilight (1957) / Woman of Tokyo (1933)


Mer om Ozu: Senses of Cinema
The Salt of Life
Salt of Life

Gianni Di Gregorio (2011)

Det er mye som bekymrer 60 år gamle Gianni, der pensjonisttilværelsen fylles med kjedelige gjøremål for kona, mora, datteren og den vakre naboen. Men romantikk er ikke et av problemene - helt til hans gamle venn Alfonso, inspirert av sine egne seksuelle eskapader, bestemmer at det er på høy tid Gianni får seg en kjæreste og fyller livet med nytelse igjen.

I denne kritikerroste sjarmbomben fra Italia treffer vi igjen Gianni og flere av de andre rollefigurene fra indiesuksessen Sommerlunsj i Roma. Gianni De Gregorio har både regien og spiller hovedrollen i varme, vittige The Salt of Life.
Publisert 01.07.2013, sist endret 22.04.2014 - 10:33
Side-alternativer