Lesetips og nye bøker

På denne siden anbefaler vi både nye og gamle bøker som vi mener fortjener den ekstra lille oppmerksomheten.

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

Etter at Epsilon døde er pensjonisten Mathea helt alene i verden. Hun vil gjerne bli husket, men hvordan? Mathea er en kreativ dame, men kan ikke sosiale koder. En trist og vittig historie om ensomhet.

Kjersti Annesdatter Skomsvold fikk strålende kritikker for denne debutromanen. Etter Epsilons død strever Mathea med å komme seg igjennom dagene. Hun har ikke kontakt med noen, men hun vil så gjerne sette spor etter seg her i verden. Men hvordan? Det resulterer i en del famlende forsøk på å ta kontakt med andre, men Mathea er ikke så god på sosiale koder. Hun er egentlig livredd for det aller meste.

Skomsvold skriver om sosial angst i et lekent språk. Det er umulig å ikke bli rørt av historien om Mathea og Epsilon, som aldri har hatt noen andre enn hverandre. En liten perle av en bok.

 Publisert 01.09.2013 av Birgit Westermann
Norges kyst i litteratur og maleri
Tips og nytt

Norges kyst i litteratur og maleri

Redaktørens ønske for denne praktboka? "... å komponere en samling tekster som det lukter tang og tare av, svaberg, gamle naust og salt sjø." Det lykkes han godt med!

Publisert 12.09.2013 av Ragnhild Sæther
Jordens største villmark
Tips og nytt

Jordens største villmark

Havene våre inneholder ca. 1,36 milliarder kubikkilometer vann. Lyst til å vite mer om hva og hvem som lever i disse mengdene med H2O?

Publisert 22.09.2013 av Ragnhild Sæther
Vand
Tips og nytt

Vand

I forbindelse med at Forskningsdagene 2013 har vann som tema, presenterer vi litteratur om forskning generelt og om vann i særdeleshet. I den anledning vil jeg trekke frem Nordahl Griegs dikt Vand.

Publisert 19.09.2013 av Janne Strand
Himmel og hav!
Tips og nytt

Himmel og hav!

Visste du at over 70 % av Jordens overflate er dekket av vann? Jorden er en blå planet, og noe vakrere og mer spennende er det vanskelig å tenke seg. Og vent: Kjenner vi ikke igjen den begeistrede og ivrige stemmen til fortelleren i denne naturdokumentaren?

Publisert 12.09.2013 av Ragnhild Sæther
Magiske tall
Tips og nytt

Magiske tall

Vinteren 1919 tilbrakte Roald Amundsen på polarskuta Maud innestengt av isen, utenfor Tsjerkotka ved Wrangeløya. Dette er imidlertid ikke en fortelling om Amundsens møte med et naturfolk, men en fortelling om et naturfolks møte med Amundsen.

Publisert 08.01.2010 av Elin Huseby
Tidevannslandet
Tips og nytt

Tidevannslandet

"Vi drømte om stormherjede øyer som rev og slet i ankerfestene, og om elver som bandt dem med gylne lenker. Vi tenkte på høyvann og på stigende mohonaer, på oversvømte øyer, som undervannsskyer."

Publisert 10.09.2013 av Hildebjørg Gysland
Nilen : historiens elv
Tips og nytt

Nilen : historiens elv

Store hendelser og små fortellinger kobles sammen til en spennende historie om verdens nest lengste elv, Nilen.

Publisert 11.09.2013 av Elin Huseby
Arkitekturguide Bergen
Tips og nytt

Arkitekturguide Bergen

Ny i Bergen? Eller føler du at du kjenner byen ut og inn? Lån den lille lyseblå håndboken "Arkitekturguide Bergen" og gå på oppdagelsesferd.

Publisert 06.09.2013 av Thea Kathrine Johannessen
Sjur Gabriel
Tips og nytt

Sjur Gabriel

Sjur Gabriels kone Oline var flink til alt arbeid, men når trangen til brennevin kom over henne, solgte hun både mat og eiendeler for å slukke tørsten. Kom hun full hjem, slo han henne.

Publisert 12.08.2013 av Janne Strand
Publisert 06.01.2012, sist endret 21.02.2013 - 13:53
Kategorier: