Omvisning og opplæring

Finn gull på biblioteket - vi hjelper deg!

Start skattejakten!

Dersom du er en nysgjerrig og vitebegjærlig person, setter du uten tvil pris på det skattkammer av viten og underholdning som Bergen Offentlige Bibliotek er. Vi tror du vil sette enda større pris på det dersom du blir bedre kjent hos oss. Du er Indiana Jones, vi er den solide Marcus som hjelper deg når du er kommet i en knipe.

Lånekort og pin-kode tar deg et steg videre

Du trenger et lånekort og en pin-kode. Du får pin-kode i en av våre skranker. Pass godt på den, den skal brukes til flere verktøy. Du kan selv endre den. Din tur på biblioteket kan starte hjemme i sofaen dersom du har tilgang til internett. På våre nettsider finner du lenke til en flott tjeneste som heter MappaMi. Registrer deg her, og logg inn med lånenummer og pin-kode. 

Hva kan du gjøre i MappaMi?

 
 • Søke i samlingen
 • Bestille materiale (husk å velge henteavdeling)
 • Fornye dine lån (inntil tre ganger)
 • Lagre historikk på lånekortet, dvs. du kan se hva du har lånt tidligere. Dette må velges, og lagres ikke automatisk.
 • Abonnere på tips om nye ting som kommer i biblioteket, innen et emne du er interessert i (ny musikk, nye kokebøker e.l.)
 • ...og mye mer!
 • Våre nettsider

  Du kan også bruke våre funksjonelle nettsider til å finne tips til hva du vil låne. Vi legger ut lese-, lytte- og filmtips på løpende bånd, har mange flotte temasider, kalender over hva som skjer i biblioteket (f.eks. interessante foredrag), med mer. Så benytt våre nettsider som en apéritiff til hovedretten, nemlig et besøk på biblioteket.

  På Hovedbiblioteket

  Spør oss om assistanse i en av våre skranker. Dersom du ønsker å bruke internett eller lese aviser og tidsskrifter, er avisrommet i underetasjen knutepunktet.

  I 1.etg. finner du innleverings- og utlånsdisken. Her kan du levere det du har lånt. Her finner du også noen meget praktiske utlånsautomater. Skipp køen og lån her. Du kan sjekke status på lånekortet ditt, og få en utskrift av dette.

  Materiale som er reservert kan du nå hente selv. Hentehyllene er plassert  utenfor Utlånsskranken. Materialet er oppstilt etter dato og løpenummer, det vil si at en bok som kom inn 27. oktober og har løpenummer 521 får hentenummer 27/521. I e-posten, SMS’en eller brevet du mottar fra oss står dette nummeret notert. I materialet du skal hente vil det være en lapp med tilsvarende nummer. Etter du har funnet den riktige boken kan du låne den på en av utlånsautomatene eller i skranken.

  I hovedutlånet sitter de fleste bibliotekarene. Vi kan hjelpe deg å gjøre gode søk på egenhånd på en av våre søke-PCer. Nøkkelen er å notére plassering og hylleplass. Vi viser deg hvordan samlingen er ordnet. Bruker du biblioteket ofte, kommer du raskere inn i det.

  Det kan være litt kronglete å finne frem i starten, med alle avdelinger og hyller. I tillegg til hovedutlånlokalistorisk avdeling (med historie), galleri, musikkavdeling, barne-og ungdomsavdelinger det seks etasjer med magasin. Disse er lukket for deg som låner. Det vil si: du kan som regel låne det som står på magasin, men en bibliotekar henter det for deg. Dersom noe ikke er til hjemlån, vil dette stå i basen.

  Hva leter du etter?

  Vi er snare til å komme med anbefalinger, basert på hva du liker. Vi ser mye film, leser ofte mer av det som er litt "utenom allfarvei", vi er musikkinteresserte - i det hele tatt deler vi gjerne det vi selv har funnet av skatter. Som nevnt, skriver vi gjerne om det på våre nettsider. Vi holder også tidsskrifter om litteratur, film, musikk, design med mer. 

  Omvisning for grupper

  Vi tilbyr omvisning for større eller mindre grupper. Dette bør bestilles litt i forveien. Hva får du på en slik omvisning? Vi kan skreddersy et opplegg for din gruppe. Vi tar en tur gjennom huset, og forteller kort om de enkelte avdelinger, og hvilke muligheter som finnes. Vi kan gi søkeopplæring (passer best for mindre grupper), vi kan komme med lesetips, enten man leser lite eller mye. En omvisning tar maks 30 minutter. Husk lånekort eller legitimasjon med bilde, så får dere låne samtidig!

  Påmeldingskjema for omvisning

  Kontakt:

  Merete Greve Løberg

  5556 8551

   

  Velkommen til Bergen Offentlige Bibliotek!

   

  thea
  Publisert 08.01.2014, sist endret 16.08.2014 - 13:18
  Side-alternativer
  Kategorier: