Spilltips og nye spill

Her finner du tips, anmeldelser og omtaler av spill og informasjon om nyinnkjøpte spill.

Moderne klassikere i sommerheten

Du har vært flink i det siste, kjære nettsurfer. Så flink, faktisk, at du har gjort deg fortjent til enda en spill-liste! Så ta på deg den virtuelle våtdrakten og sleng piksel-surfebrettet over skulderen – det er på tide med plaskete bademoro i sommerens sydenblå spill-lagune.

Lasse_64

Lasse: Alltid på utkikk etter den dyptgående og altoppslukende spillopplevelsen

The Elder Scrolls V – Skyrim (PS3 - bestill her)

Med sommeren kommer ofte solstikk og vrangforestillinger, og man forviller seg til å tro at varmen og solskinnet kommer til å vare for alltid. For å få føttene godt plantet på jorden er derfor Norges-simulatoren Skyrim essensiell i sommerheten. Snø, slaps, ulende vind og isdekte fjorder er kalddusjen man trenger for å huske at sommeren er forbigående, og man må melke hver solstråle for all varmen den kan gi før kong vinter igjen dekker oss i sin klamme og litt klaustrofobiske kappe.

PC er såklart den overlegne platformen å oppleve Skyrim på, takket være en hyperaktiv mod community som hvileløst legger ut hjemmesnekrede spillforbedringer, men vanilje-Skyrim på konsoll er ingenting å kimse av. Sleng på hornhjelmen, trekk stålsverdet og gjør deg klar til å rope 'FUS RO DAH' mot skjermen mens du kløyver deg gjennom horder av banditter, monstre og – såklart – draaaaager!

 

Terraria – (PS4 - bestill her) (Xbone - bestill her)

Hva er ditt drømmehjem? En elvehytte på påler, bygget av bambus og palmeblad? Eller en jordhule, lun og koselig som et hobbit-hull? Kanskje en trehytte i skogen, kun opplyst av oljelamper og glørne fra ildstedet? Eller kanskje et umulig høyt tårn, med kilometer på kilometer av bokhyller fylt til randen av alt av verdens litteratur?

Alt dette kan bli ditt - men du må dæven døtte gjøre deg fortjent til det!

Hva som av noen beskrives som "Minecraft i 2-d", er så utrolig mye mer. Terraria kombinerer klassiske Super Nintendo-era action-eventyrspill som Metroid og Castlevania med moderne sandbox byggespill-mekanikker. Bygging er en sentral del av moroa, men enda mer er action-eventyrdelen – utforsk uendelig store land og huler mens du samler utstyr for å bli tøffere, slik at man kan grave enda dypere, for å finne enda mer utstyr!

Men vær forsiktig – du vet jo hva som skjedde med dvergene som grov for dypt og for grådig...

 

Mass Effect 3 – (PS3 - bestill her) (Xbox 360 - bestill her)

Værgudene er til tider temperamentsfulle slasker, og det er ikke urealistisk at vi i løpet av sommeren får dager med høljeregn og knapt to siffer på gradestokken. Slike dager er det greit å drømme seg langt, langt vekk – og hvilken bedre måte å komme seg langt, langt vekk, enn i et romskip og med mass effect-styrte jump gates?

Mass Effect-serien trenger ingen introduksjon. Om du, mot formodning, skulle være uvitende om den, kan du ta det med ro: jeg er ikke sint på deg – jeg er bare veldig skuffet. Jeg setter også spørsmålstegn ved din oppdragelse, din moral og hele ditt vesen. Forresten har jeg også hørt at du har dårlig smak, og at du lukter litt ekkelt.

Dine dårlige egenskaper til side – ME3 fikk mye pepper da det ble lansert, men ikke la det skremme deg vekk fra å ta del i opplevelsen. Menneskeheten er i sine siste dager da de intergalaktiske reapers har vendt tilbake til Melkeveien for å høste saftig menneskekjøtt. Kun DU, i rollen som commander Shepard, kan kjempe mot slemmingene. Forsøk å forene galaksen i denne space opera third person shooter-RPGen i en siste, innbitt kamp - før alt er tapt!

Publisert 22.06.2015 av Lasse Jørgensen
Dark Souls II
Tips og nytt

Dark Souls II

Lasse har besøkt kongeriket Drangleic og har ikke mye menneskelighet igjen. Men han har lært det viktigste - Praise the Sun!

Publisert 24.06.2014 av Lasse Jørgensen
Spill: Uplifted
Blogginnlegg

Spill: Uplifted

Et spill laget for å forebygge lav selvtillit og nedstemthet.

Publisert 09.09.2013 av Per Vold
The Legend of Zelda - Twilight Princess
Tips og nytt

The Legend of Zelda - Twilight Princess

Den første gangen jeg satt på dette spillet og den velkjente Zelda-hymnen strømmet ut av høyttaleren, fikk jeg faktisk gåsehud. Jeg visste at dette kom til å bli bra!

Publisert 14.08.2013 av Janette Karin Kolbrek
Fra japanske animasjonsmestre til Lara Crofts heltedåder
Blogginnlegg

Fra japanske animasjonsmestre til Lara Crofts heltedåder

Vi anbefaler et lite utvalg av nyere spill til PS3 og Xbox 360.

Publisert 21.03.2013 av Per Vold
Minecraft for nybegynnere
Blogginnlegg

Minecraft for nybegynnere

Du er vel kjent med spillfenomenet Minecraft? Lasse gir deg en kjapp innføring i hvordan man kan lage sin egen verden.

Publisert 09.04.2013 av Lasse Jørgensen
Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!
Tips og nytt

Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!

Donkey Kong er ute og ypper til bråk igjen. Heldigvis vet Mario råd!

Publisert 20.12.2012 av Janette Karin Kolbrek
ICO & Shadow Of The Colossus
Tips og nytt

ICO & Shadow Of The Colossus

Gjenutgivelse av de stilistiske og atmosfæriske japanske kultklassikerne til PlayStation3.

Publisert 24.10.2011 av Per Vold
Portal 2
Tips og nytt

Portal 2

Portal 2 slår beina under påstander om at dataspill bare er tanketom og simpel underholdning. For her er det alfa-omega å trimme de små grå for å komme seg videre.

Publisert 30.05.2011 av Arild Ness
Heavy Rain
Tips og nytt

Heavy Rain

En forrykende og nervepirrende fortelling pakket inn i fullkommen estetikk.

Publisert 02.02.2011 av Per Vold
Publisert 02.02.2013, sist endret 14.02.2013 - 15:20
Kategorier: