Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T13:55:25+02:00
[Julekalender] Vi serverer grevinnemør kylling med grevinnemyk asparges som tilbehør.

Nå er tiden moden for kveldens hovedrett. Manuset er som vanlig sparsom med opplysninger om hva retten inneholder. "The chichen" og "a lovely bird" er beskrivelsen på kyllingen som serveres. NRK har fått sin matekspert Bodil Nordjore til å gjenskape menyen slik hun mener den må ha vært i dette selskapet.

Oppskrift:
Kok en hel kylling i en kjele med lettsaltet vann. La den koke i minst førti minutter slik at den får den møre konsistensen.
Som tilbehør velges asparges. Kok opp lettsaltet vann med litt smør eller olje i. Vil du ha den grevinnemyk, beregnes omlag ti minutters koketid. Kortere koketid gir en spenstig, norsk konsistens. Bruk først en potetskreller til å rense skallet nederst på aspargesen.
Server med sjysaus som lages av kyllingkraften. Bruk en stekepanne og kok til væsken er sausaktig. Tilsett frisk bladpersille, frisk timian og frisk estragon slik at farge og smak fremkommer.

Kan man virkelig servere musserende til en slik rett? Vi lar Vinbladet besvare spørsmålet:"Champagne er ikke kun egnet til å skåle med, det er også en av de beste matvinene takket være sin leskende friskhet." Så da blir det nok en hard skålerunde for stakkars James.

Kilde: Baldersheim, Nanna: Grevinnen & hovmesteren, 2009, nrk.no/kultur-og-underholdning

Video fra youtube.com