Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T13:55:23+02:00
[Julekalender] På You Tube sjangler det rundt en del artige butlere med blant annet en skikkelig "klossete" Lego-versjon.

Vi får være glad - på Hovmesterens vegne - at han ikke måtte spille inn sketsjen på finsk. Bare uttalen på Dinner for One: Illainen yhdelle, er nok til å slå krøll på tungen, for ikke å snakke om finsken i siste skålerunde. Hovmesteren var svært populær så lenge han serverte det finske folket 30. april, men da finnene samkjørte med resten av Europa og sendte på nyttårsaften, dalte seertallene som en annen nyttårsrakett.

Nei, man tuller ikke med Hovmesteren. Eller litt tull går an. I 1990 arrangerte NRK parodikonkurranse på Grevinnen og hovmesteren. Over hundre videoer ble vurdert, og noe overraskende gikk Blitzhusets "dragversjon" helt til topps. På You Tube sjangler det rundt en del artige butlere med blant annet en skikkelig "klossete" Lego-versjon.

Men kryssklipping og fikling med hovedingrediensene tåles ikke. Lars Barmen plasserte seg inn i "Dinner for One" som den ukjente kokken i stykket, og sendte forestillingen i sitt eget matprogram. Da måtte selveste Einar Førde stå skolerett og fikk en lekse av Kjell Aukrust: Man klipper ikke i stykker et kunstverk og putter en eller annen tulling inn i. Arne Mykle som blant annet har oppfunnet Pompel og Pilt, brukte ord som hærverk og massakrering.

Det er på tide å minne om Grevinneloven, paragraf 1: "Same procedure as last year, miss Sophie? The same procedure as every year, James!"

 

Kilde: Baldersheim, Nanna: Grevinnen & hovmesteren, 2009, nrk.no/kultur-og-underholdning.

Legoversjon fra BrickMovies på youtube.com