Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T13:55:23+02:00
[Julekalender] En tysk tiger kunne ødelagt hele Hovmesteren. Hoppesprettsjangling er en risikosport som krever ekstrem presisjon.

Lille julaften er ikke dagen å være engelskmann. Fortsatt to dager til pakkene kan åpnes, og ingen Hovmester å hygge seg med ut på kvelden. Nei, ikke engang nyttårsaften snubler butleren ut i de britiske fjernsynsrutene. Freddie Frinton spilte James på de fleste teaterscener over hele England, og sketsjen gjorde stor lykke. Men verken BBC eller andre TV-selskaper har villet sende "Dinner for One". Den tyske versjonen kan man forstå ikke faller i smak, men at den sveitsiske ikke skulle behage det engelske folket, er mer uforståelig.

Nå kunne tyskerne lett ødelagt hele sketsjen. Frinton fikk tilbud om en tysk tiger, men skjønte at slike kattepuser flørter man ikke med. Til innspillingene pakket han derfor opp av kofferten sin egen stripekatt. Tigerhodet raget nøyaktig 30 cm over bakken, og snubling og hopping var innøvd med like nitid presisjon som hos en toppidrettsutøver. Tigerhodet en centimeter lavere, og det ville bli som en skihopper som totalt bommer på hoppkanten.

Nei, dette er kvelden for Godfotteorien til Eggen og hopptrener Kojonkoskis mantra: Normal is enough! Eller med andre ord: Same procedure as last year. Gjør unna resten av julestria og innta plassene i godstolene i god tid før Hovmesteren hoppesprettsjangler julen inn med sitt sjarmerende V-stil mellom tennene smil.

 

Kilde: Baldersheim, Nanna: Grevinnen & hovmesteren, 2009, nrk.no/kultur-og-underholdning

Video fra Youtube.com