Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T13:55:20+02:00
[Julekalender] Mr. Winterbottom er kveldens viktigste gjest og Miss Sophies bordkavaler. Og strør tildels om seg med velformulerte komplimenter som: "Ooh I ll kill that cat".

Mr. Winterbottom er kveldens viktigste gjest og Miss Sophies bordkavaler. Han er  plassert ved hennes høyre side som er det korrekte i England. Han er utvilsomt en gentleman og strør tildels om seg med velformulerte komplimenter, men som plassert til slutt i skålerekken, blir det etter hvert svært snøvlete. Det er ikke mye aristokratisk igjen når James skåler med blomstervasen og fyrer av den berømte avslutningsreplikken i middagsselskapet: "Ooh I ll kill that cat".

Mr. Winterbottom er ikke en av rollefigurene i det opprinnelige manuset. Denne gjesten hadde navnet Mr. Mansfield og navnet er kanskje inspirert av overklassemiljøet i "Mansfield Park", Jane Austens berømte roman. Freddie Frinton hadde  behov for å tone ned denne tilhørigheten oppe i Nord-England der han ofte spilte. Og hvem passer vel bedre inn i dette landskapet enn en ekte fotballtrener?.

Walter Winterbottom er ikke bare fotballtrener, men han er den minst fremgangsrike og likevel den lengstsittende engelske landslagstreneren med fartstid fra 1947 til 1962. Det spekuleres i at Frinton ikke var særlig begeistret for denne treneren og ville framstille han som forsoffen og uten bakkekontakt, og dermed totalt uegnet til landslagsjobben.

I den tyske versjonen av sketsjen har Mr. Winterbottom denne sluttreplikken: "I now declare this bazaar opened!" Kan han rett og slett være en slags auksjonarius?

Kilde:
Baldersheim, Nanna: Grevinnen & hovmesteren, 2009
nrk.no/kultur-og-underholdning

Megamerlins versjon i 3D: