Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T13:55:23+02:00
[Julekalender] Sherry er et godt valg til suppen. En sherry kan nemlig takle alle disse krydderne, den har smakskraften som trengs.

De fleste rynker vel på nesen av Grevinnens valg av sherry til suppen. Er hun senil, eller mangler hun totalt smak? Nå vet vi hvilket fyrverkeri av smaksbomber kveldens suppe inneholder og selv den mest begavede vinkelner vil ha problemer med å anbefale en vin til. Frithjof Nicolaysen er vinekspert på Arctus og uttaler: "En sherry er faktisk et godt valg av Miss Sophie. En sherry kan nemlig takle alle disse krydderne, den har smakskraften som trengs."

Og det er ikke hvilken som helst sherry som serveres. Grevinnen forlanger ikke bare tørr sherry, men very dry, noe som indikerer at hun er en sofistikert kjenner. I Norge brukes det lite sherry i dag, og da helst den søte sorten. Engelskmennene fnyser av denne "pizza Grandiosa-varianten" og selv i de pene herreklubbene nytes en very dry.

En del i avholdsbevegelsen kritiserer NRK for å sende Grevinnen og hovmesteren nettopp på grunn av all alkoholbruken, og at barn som har familiemedlemmer med alkoholproblemer slett ikke trenger all denne festlige skålingen på en lille julaften. Når vi vet at James - Freddie Frinton - var veldig forsiktig med alkohol, kan kanskje sketsjen brukes til en positiv og forklarende samtale. Kanskje Frinton hadde en "skjult" agenda og ville vise hvor idiotisk overdrevet alkoholbruk tar seg ut?

Kilde:
Baldersheim, Nanna: Grevinnen & hovmesteren, 2009
nrk.no/kultur-og-underholdning

MissKruttKatts Habbo versjon: