Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av siren — sist endret 2016-09-29T13:55:18+02:00
Senter for Griegforskning - et samarbeid mellom Universitetet i Bergen og Bergen kommune v/Bergen Offentlige Bibliotek

Griegsamlingen ved Bergen Offentlige Bibliotek eier en stor del av originaldokumentene etter Edvard Grieg. Biblioteket har i alle år hatt et tett og godt samarbeid med Grieg-forskere nasjonalt og internasjonalt, og har ikke minst et nært samarbeid med Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Det har lenge vært et ønske å knytte et sterkere musikkfaglig miljø direkte til samlingen. Vi er derfor stolte over at Senter for Griegforskning etableres ved Universitetet i Bergen i samarbeid med biblioteket og med økonomisk bidrag fra Kavlis fond.

Senteret skal primært forske på Griegs musikk og hans virke i Europas kulturliv. Dette skal gjøres ved å styrke kompetansen om, og øke tilgjengeligheten ute i verden, til Edvard Griegs verk. Her skal også være plass for forskning rundt andre vestnorske komponister. Om deres musikk er lokalt forankret, er musikken i sin karakter og kvalitet også musikk for nasjonen og av internasjonal betydning og verdi. Skal arven etter Grieg styrkes, kreves det økt innsats i fornyingsarbeidet, og det vil i praksis innebære økt innsats i forskning, editering og kunnskapsutvikling. 

Bergen Offentlige Bibliotek skal huse det nyetablerte senteret, som etableres med to professor II-stillinger, midler til hel professorstilling fra 2012, og med to stillinger for doktorgradstudenter. Senteret får solide samarbeidspartnere i Edvard Grieg Museum, Troldhaugen, og Griegakademiet ved universitetet. Anerkjente musikkforskere stiller seg til disposisjon som professor II.

Hør lydklipp fra NRK

 

Se bilder fra åpningen


Om åpningen andre plasser på nett: