Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Margrete Rasmussen last modified 2017-01-17T12:57:26+00:00
Den aller første Barnas bokpris ble offentliggjort under stor prisutdelingsfest i biblioteket 20. januar. Tre av de fem nominerte forfatterne, Alexander Løken, Taran Bjørnstad og Audhild Solberg, var tilstede, og ble bokbadet av godt forberedte elever fra syv ulike skoler.
Hele 240 barn deltok på Barnas boprisfesten, og spenningen var stor da elever fra 7. trinn på Varden skole åpnet konvolutten med navnet på vinneren. Audhild Solbergs Kampen mot superbitchene ble kåret til Bergensbarnas favorittbok, og forfatteren mottok et spesiallaget trofé basert på barnas designforslag.
Disse fem titlene var nominerte: Revolvergutten (Arne Svingen) Guttene mot jentene (Janne Aasebøe Johnsen), Krokodilletyven (Taran Bjørnstad), Trollskallen ( Alexander Løken) og Kampen mot superbitchene (A Audhild Solberg).

Barnas bokpris 2015
I år var det 15 skoler som deltok, og 460 barn fra 5, 6. og 7. trinn leverte inn stemmesedler. De deltagende skolene mottar klassesett med bøkene, inviteres til bokprat, og undervisningstips og quiz er tilgjengelig på nettsiden til biblioteket. Barnas bokpris arrangeres av Bergen Offentlige Bibliotek og deles ut årlig.