Vinnerne av Barnas bokpris 2020 er kåret! Se sendingen her

Vi gratulerer Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen som vinnerne av Barnas bokpris 2020 med boken Edward Rubikons mysterier - Hekseskogen.

Barnas bokpris måtte i år gjennomføres digitalt. Jubelen stod i taket (hos alle parter) når vinneren ble kåret.

Barnas bokpris 2020

Vinnerne ble annonsert under en direktesending på YouTube onsdag 20. januar. Se også hele sendingen nederst i saken.

Juryen bestod av 533 elever på sjette og sjuende trinn. I løpet av høsten har de lest og stemt på de fem nominerte, og de tre bøkene som fikk flest stemmer ble årets superfinalister.

Vi i Bergen Offentlige Bibliotek er arrangør og heldigvis jobber skuespiller og litteraturviter Adele Lærum Duus hos oss. Hun besøkte de tre forfatterne i Oslo og gjorde stunt-intervjuer som var en del av sendingen.

I studio hadde Adele med seg Cathrine Dagestad Eikeland som medprogramleder, og underveis deltok Håvard Legreid som var kunstneren bak årets trofé. Vi fikk også med oss forfatterne av superfinalist-bøkene via zoom, slik at alle fikk vite hvem vinnerne var mens det skjedde live.

Vi håper dere som ikke var med i årets jury også fulgte festen. Kanskje får dere lyst til å bli med neste år? Eller kanskje dere får lyst til å lese en eller flere av bøkene i klassen? Biblioteket har klassesett av alle titlene.

Sjettetrinn på Skranevatnet skole var blant publikum som fulgte med på sendingen.

De nominerte var:

Se sendingen fra kåringen her