Begrenset tilbud på biblioteket

Vi har åpent og publikum kan komme inn på biblioteket. Vi har ulike tilbud, men noe er fortsatt stengt for brukerne våre (se under).

Hva kan du gjøre?

• Bestille/reservere bøker i appen Bibliofil eller på bergenbibliotek.no
  • Lese aviser på biblioteket.
  • Bestille fra alle bibliotekene våre. Du kan f.eks. bestille en bok fra Fana bibliotek og velge å hente den på hovedbiblioteket.
  • Hente reserverte bøker og låne dem ut på utlånsautomater.
  • Plukke bøker og annet materiale fra hyllene og låne dem ut på utlånsautomater.
  • Levere bøker.
  • Fjernlåne bøker fra andre bibliotek.
  • Abonnere på vår podcast og se foredrag på nett
  • Printe, scanne og låne pc på Hovedbiblioteket. Printe, scanne og kopiere på Loddefjord og Landås bibliotek.
    Oasen bibliotek tilbyr lån av pc og printing. Alle disse tjenestene er selvbetjent.

Hva vil du fortsatt ikke kunne gjøre?

• Benytte deg av meråpent bibliotek.
  • Du kan ikke printe, scanne eller kopiere på Åsane eller Fana bibliotek. Hovedbiblioteket og Oasen bibliotek er stengt for kopiering og scanning.
  • Flere publikumstoalett er utilgjengelig eller redusert for tiden.

Hvordan bestille bøker?

Du bestiller på vanlig måte.

• Finn det du ønsker å låne med mobilappen Bibliofil eller Websøk
  • Velg henteavdeling og trykk ”bestill”. Så snart vi har gjort klart et ledig eksemplar, får du en hentemelding som SMS eller e-post.
  • Bruk hentenummeret til å finne bestillingen din på hentehyllen vår, og registrer selv lånet på utlåns­automaten!

Smitteforebygging:

• Når du ikke kan holde minst en meters avstand er det påbudt med munnbind.
  • Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente eller levere bøker.
  • Det er kun tillatt med et begrenset antall lånere inne i biblioteket samtidig.
  • Det er håndsprit tilgjengelig i bibliotekene, og du må desinfisere hendene dine før du tar på skjermen eller taster PIN-kode.
  • Plukker du bøker fra hyllene og ikke låner dem skal de plasseres på egne traller, se skilt.
  • Det er satt opp pleksiglass ved infopunktene for ekstra beskyttelse.

Smittevern:

Vi ber alle om å vise hensyn når de oppsøker oss. Hold avstand til dine medmennesker og følg de reglene som gjelder generelt med avstand m.v.

Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente bøker, men du må gjerne få andre til å hente bøker for deg. Dette bør avtales på forhånd (på e-post) og vi ser helst at vedkommende som henter for deg har med seg lånekortet ditt.

Arrangement og avtalte besøk:

Det kreves påmelding til arrangementer. Klasse- og barnehagebesøk må avtales.