av Marie Amdam sist endret 2018-06-08T10:24:10+01:00

Om Bergen Nå

Bergen er en by i endring. Flere digitale tjenester og løsninger er allerede en del av bergensernes hverdag. 23. mai-6. juni inviterer Bergen NÅ til en rekke publikumsrettede aktiviteter med digitalisering som tema. Vi byr på hackathon på Festplassen, seniorvandring rundt Lille Lungegårdsvann, overføringer av konserter til barnehager og sykehjem, spillfestival på Ricks og flere familiearrangement på biblioteket.

Dette er arrangementene du kan få med deg på biblioteket:

Datasikkerhet for seniorer

Tirsdag 29. mai kl 10.30

Lær deg å oppdage og beskytte deg mot svindelforsøk og dataangrep. Foredragsholder Tom Heine Nätt presenterer eksempler på hva datasikkerhet innebærer for brukere i dag, og hvilke farer vanlige databrukere kan støte på i hverdagen.

Fornøyd med denne siden?

Onsdag 30. mai kl 16.00

Fant du ut hvor du kunne parkere under Sykkel-VM? Vanskelig å finne åpningstider for svømmehallen eller bydelshuset? Hvem sitter egentlig i byrådet? Bergen kommune og Netlife inviterer til en runde på kommunens nettsider. Fungerer de godt nok? Alt er lett å finne hvis du vet hvor det er, men nettsider skal ikke være vanskelige. Bli med og sett www.bergenkommune.no under lupen. Ansatte i Bergen kommune og Netlife vurderer de mest kronglete sidene de kan finne.

Survival Kit for the Age of Technology

Fredag 1. juni kl 16.00

Samfunnsborgeren svømmer omkring i begreper, tekniske duppeditter, og nye og gamle kommunikasjonsvaner som er blitt avfødt av den teknologiske utviklingen. Det er kommet så mye nytt på kort tid, at vi ikke har rukket å bli enige om hva det hele betyr i praksis, eller i teori, eller for samhandlingen oss i mellom. BEK har invitert tre foredragsholdere som skal gi sitt bud på hva som bør legges i en overlevelsespakke som ruster oss for deltagelse i teknologialderen. For målet er forståelse - der vi kan møtes i veikrysset til kunnskap, erfaring og tilhørighet.

Kidsa koder nå!

Lørdag 2. juni kl 11.00 i Urom

Årets festspill setter digitalisering på agendaen. Med dette i tanken lanseres Bergen Nå! - et samarbeid mellom Bergen Kommune og Festpillene. Kodeklubb Bergen Bibliotek inviterer ivrige barn mellom 8 - 12 år til et hyggelig og lærerikt dagskurs i Micro:bit. Med Micro:bit kan du lage alle slags kule ting, fra roboter til musikkinstrumenter - mulighetene er uendelige!

Åpning av VR-rom og Fortellinger i VR - når seeren får hovedrollen

Mandag 4. juni kl 16.00 i Urom

Ojojoj, biblioteket åpner endelig VR-rommet sitt! Bli med Bergen Nå for å prøve den virtuelle virkeligheten. Vi prøver VR, prater, utveksler historier og spiser boller. Vi lover ordentlige boller, ikke bare virtuelle. VR, eller Virtual Reality, har lenge ligget og boblet under overflaten, men har først nå tatt steget opp til folk flest. Nå brer fenomenet om seg, og du har kanskje allerede prøvd eller sett briller som tar deg med inn i en annen digital verden.

VR-eksperten Kim Baumann Larsen kommer til biblioteket for å snakke om hvorfor historefortelling i VR utfordrer fortelleren og regissøren når “seeren” billedlig talt trer inn i historieverdenen og bekler den viktigste rollen. Larsen vil også snakke om hvordan man kan trekke på lærdom fra film, spill, arkitektur, fornøyelsesparker, rollespill og eksperimentelt teater i et fremvoksende landskap for omsluttende fortellinger.

Symfoni av bøker og bokstaver

Onsdag 6. juni kl 18.00 i Musikkavdelingen

En unik sjanse til å oppleve lyden av kunnskap i 360 graders orkestral og cinematisk form på Bergen Offentlige Bibliotek. Komponist og kunstner Gisle Martens Meyer, kjent fra elektronika-prosjektet Ugress, har laget et konsertverk basert på lyden av bøker, papir, hyller og biblioteker; ”Atrophy In The Key Of Dreaming Books”.