Besøke biblioteket? Se hva som gjelder nå

Vi åpner dørene igjen. Husk å holde god avstand til dine medbesøkende og ansatte, og bruk gjerne munnbind når du er i biblioteket.

Hold avstand

• Det må være 2 meters avstand mellom lese- og sitteplasser, ellers gjelder 1-metersregelen for besøkende med kortere ærend.
  • Det er ikke mulig med gruppearbeid.
  • Det er satt begrensning på antall personer som kan oppholde seg på ulike rom/områder i biblioteket samtidig.
  • Det er ikke lov med brettspill eller Playstation/Nintendo Switch i lokalet.
  • Munnbind er anbefalt når det ikke er mulig å holde avstand.
  • Nekter man å etterleve reglene vil det medføre bortvisning fra biblioteket.

Bruk av teknisk utstyr

• Utskrift, kopiering og skanning er midlertidig ikke tilgjengelig på noen bibliotek. No copy/print/scan in any of our libraries.
  • Besøkende som skal benytte vårt utstyr må være selvhjulpne.
  • Stasjonære pcer kan brukes på Oasen bibliotek, men er ikke i bruk på de andre bibliotekene. Bærbare maskiner av typen Chromebook kan lånes med lånekortet.

Skoler og barnehager

• På grunn av kommunenes restriksjoner kan vi enn så lenge ikke ta imot barne- og elevgrupper på biblioteket.

• Meråpent bibliotek er midlertidig utilgjengelig
  • Det er ikke mulig å booke møterom/auditorium i denne perioden.

Vi oppfordrer til selvbetjening

• Det er fortsatt viktig å holde avstand, og vi minner om at du med lånekort/app og PIN kan låne, bestille og hente bøker selv.

Bestilling av bøker:

• Finn det du ønsker å låne med mobilappen Bibliofil eller Websøk
  • Velg henteavdeling og trykk ”bestill”. Så snart vi har gjort klart et ledig eksemplar, får du en hentemelding som SMS eller e-post.
  • Bruk hentenummeret til å finne bestillingen din på hentehyllen vår, og registrer selv lånet på utlåns­automaten!
  • Er det trygt å låne bøker? Vi følger de rådene vi får fra smittevernmyndighetene.  Å låne ut og ta imot bøker er ansett som trygt. Så les i vei, og fortsett å vaske hendene grundig.