Bestill og hent

Fra mandag 11. mai kan du bestille papirbøker, musikk, filmer og andre medier fra Bergen Offentlige Bibliotek igjen! Bestill på e-post, så får du beskjed om når du kan komme og hente bokposen din.

På grunn av Covid-19 må vi sette en del begrensninger for å gjøre utlånet trygt og smittesikkert for både lånere og ansatte. Følgende regler vil derfor være gjeldende fra mandag 11. mai.

Hurra! Nå kan du låne fra biblioteket igjen! bergenbibliotek.no

Hvordan søke?

Du kan bestille bøker, filmer, cd-er, spill, blader, lydbøker etc. I denne perioden kan du kun bestille fra det biblioteket du ønsker å hente på.

Første steg er å søke i bibliotekbasen eller bibliofil-appen etter tittelen du er på jakt etter. For å finne ut hvor den står Ledig på hylla, må du trykke deg inn på den og se fysisk plassering. Står den ledig på ditt nærbibliotek, eller et bibliotek du kan oppsøke, kan du legge inn bestilling på e-post (se under).

Hvordan bestille?

Når du har funnet ut hvor boken/bøkene står plassert, sender du en e-post til det biblioteket du skal bestille/hente fra.

Hovedbiblioteket

E-post: infoskr@bergenbibliotek.no

Fana bibliotek

E-post: fana@bergenbibliotek.no

Landås bibliotek

E-post: landaas@bergenbibliotek.no

Sletten Biblab

E-post: sletten@bergenbibliotek.no

Loddefjord bibliotek

E-post: loddefj@bergenbibliotek.no

Oasen bibliotek

E-post: oasen@bergenbibliotek.no

Åsane bibliotek

E-post: aasane@bergenbibliotek.no

Ytre Arna bibliotek

E-post: ytrearna@bergenbibliotek.no

I e-posten bør du få med:

navnet ditt
lånenummeret ditt (du finner det på baksiden av lånekortet ditt eller under strekkoden i Bibliofil-appen)
hva du ønsker å bestille
når det passer best å hente materialet (dvs. dagtid eller ettermiddag i tidsrommet for henting - se hentetider under).

Et hentetidspunkt blir avtalt mellom deg og biblioteket i den videre kommunikasjonen på mail. Vi svarer så fort vi kan, men det kan ta opp til minimum én virkedag før du får svar fra oss.

Alternativt

Dersom du ikke kan sende e-post med bestillinger er det også mulig å ringe tlf: 55 56 85 00 (sentralbord). Vi er tilgjengelig på telefon mandag - fredag mellom kl. 10:00 - 15:00. Husk å ha lånekortet (eller lånenummeret) ditt tilgjengelig når du ringer inn.

Hentetider

Du må vente på svar fra biblioteket før du kan komme og hente. Tidspunktet blir avklart på mail og vil være plassert innenfor følgende tider:

Hovedbiblioteket

Mandag - torsdag kl. 12:00 - 18:00

Fredag kl. 10:00 - 15:00

Fana, Loddefjord, Oasen, Landås og Åsane bibliotek

Mandag kl. 12:00 - 18:00

Tirsdag - fredag kl. 10:00 - 15:00

Ytre Arna bibliotek

Mandag kl. 12:00 - 18:00

Sletten Biblab

Onsdag kl. 10:00 - 15:00

Utlånet

Utlevering vil foregå ved inngangspartiet til biblioteket. Du kommer altså ikke inn i selve biblioteket under denne perioden. Vi vil være veldig nøye med å unngå trengsel i dette området, og det er derfor viktig at du kommer på det tidspunktet som er avtalt for henting.

Ved inngangen viser du lånekortet/bibliofil på mobil eller legitimasjon. En ansatt vil så finne frem og gi deg en pose med titlene du har bestilt.

Skal du hente for andre må du ha med det fysiske kortet til den du låner for. Pin-kode er ikke nødvendig for å låne.

Hva med innlevering?

Du kan levere materiale på alle Bergen Offentlige Biblioteks avdelinger i det tidsrommet vi har avhenting. Se hentetider.

Materiale du låner gjennom Bestill og hent, vil få ordinær utlånstid. Forfallsdato for lånet finner du på utlånskvitteringen.

Smittevern

Vi ber alle om å vise hensyn når de oppsøker oss. Hold avstand til dine medmennesker og følg de reglene som gjelder generelt med avstand m.v.

Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente bøker, men du må gjerne få andre til å hente bøker for deg. Dette bør avtales på forhånd (på e-post) og vi ser helst at vedkommende som henter for deg har med seg lånekortet ditt.

Sist oppdatert: Torsdag 08. mai.