Glemt passord?   Registrer deg her.
av thea — sist endret 2016-09-29T13:55:22+02:00 Foto: Vibeke Garrod
Bli bedre kjent med Merete Greve Løberg og Alf Kåre Blindheim som leder bibliotekets boksirkel "Leseglede med bokprat", og få deres lesetips på kjøpet.

Bli kjent med Merete og Alf Kåre

"Leseglede med bokprat" er en høyst uformell samtale rundt månedens bok, og vi møtes første tirsdagskveld i måneden i auditoriet på hovedbiblioteket. Alle leseglade er velkomne.

Merete

En av våre bokpratere er Merete Greve Løberg, avdelingsleder ved hovedutlånet i Strømgaten.

Utenom bibliotekjobben og lesing, er turgåing og strikking noen av hennes interesser.

- Hva leser du?

Jeg leser mye forskjellig - alt fra klassikere til lettere underholdning. For tiden holder jeg på med Merethe Lindstøms Steinsamlere, før jeg skal begynne på hennes siste roman Dager i stillhetens historieJeg liker godt å lese noveller og har akkurat fått i hende 33 år/33 noveller av Laila Stien, som jeg gleder meg til å ta fatt på!

- Hva er den beste boken du har lest?

Treffer jeg med riktig bok i den sinnsstemning og humør jeg er i, kan det fortone seg som "den beste boken" eller heller "den beste boken jeg har lest på lenge", utover det er det umulig å si hva som er den aller beste boken jeg har lest. Jeg kan likevel trekke fram Kjerringer av Helen Uriden koste jeg meg med! Annette Mattsson er en forfatter som jeg liker svært godt, og hennes noveller kjenner jeg på kroppen.

Alf KaareAlf Kåre Blindheimkonsulent, nettskribent og litteraturformidler ved hovedutlånet, er også bokprater i bibliotekets lesesirkel Leseglede.

- Hva liker du å lese?

Jeg leser mest romaner, men liker også godt noveller og poesi. Dessuten en og annen sportsbok, men liker også å lese om ting som egentlig ikke interesserer meg. F.eks Lakseenka av Ingrid Bjørnov og Hestekrefter av Lars Mytting.

- Hva er den beste boken du har lest?

Stiller du samme spørsmål om et år, kan det godt hende svaret ikke er det samme. Før var Ragnar Hovland og Lars Saabye Christensen mine to største favoritter. Men nye seiler stadig fram: Per Petterson, Tomas Espedal, men når det kun er lov å velge en, leser jeg hvert år litt i Gøsta Berlings saga av Selma Lagerløf. Særlig begynnelsen av boka er en høydare for meg

- Kunne du tenke deg å skrive bøker selv?

Jeg skriver faktisk litt mindre saker som prologer, novellelignende saker. Skrev små ukentlige stubber om Olav H Hauge i jubileumsåret. Men har ikke umiddelbare planer om å skrive bok.

- Hva er det beste med Bergen Offentlige Bibliotek, synes du?

Mangfoldet. Du kan gå her et helt liv og stadig oppdage nye ting - om du er mottakelig.

- Andre interesser?

Fotball (ikke aktiv) og vintersport (både se og utøve). Fjellturer (liker godt å lese om gamle ekspedisjoner til Himalaya). Litt teater og konserter (rock/pop).

Følg med i kalenderen vår på neste "Leseglede med bokprat".