Glemt passord?   Registrer deg her.
av trondbj — sist endret 2016-09-29T13:54:55+02:00
Finner du ikke det du vil ha på Wimp og Spotify? Platebutikken får ikke tak i det? Prøv oss!

LP-platens død var en fabrikkert og feilaktig diagnose; det var noe mange av oss følte utover på nittitallet. Biblioteket har samlet vinyl hele veien, både fra messer, butikker og donasjoner. Dette har vi omhandlet her, og her litt om jazzvinylsamlingen.

CDens død ser imidlertid ut til å være en nær forestående realitet, selv om musikk- og teknologidoktorene ikke alltid er helt enige om hvor lenge den har igjen å leve. Her på musikkavdelingen kommer den uansett til å holdes kunstig i live så lenge kompaktplatenes signaler lar seg avlese og folk ennå har CD-spillere. Slik blir vår samling bare mer unik for hver uke som går, for - det merker vi selv - stadig mer er utgått fra selskapene og blir aldri trykket opp igjen. Vi har en samling på 33706 ulike titler i skrivende stund, og så lenge det selges CDer kommer samlingen til å øke. Mange titler har vi to og tre eksemplarer av (minst to av alle lokale utgivelser).

CD-plater

I disse dager holder vi på med en storstilt magasinering av CDene, hvilket kan høres litt paradoksalt ut, ettersom vi her reklamerer nettopp for denne samlingen, men vi har samtidig flyttet CD-magasinene fra lukkede rom og inn i musikkavdelingens lokale og gjort dem tilgjengelige for publikum. Vi merker at mange av lånerne våre vet hva de skal ha og setter pris på hyller der alt står helt alfabetisk. Samtidig er sitte- og leseplasser et økende behov; dette er en trend vi ser i hele bibliotekverden. Derfor vil det frigjøres stadig mer plass "midt på gulvet" mens den store samlingen vil trone innerst i lokalet.

CD-plater2

(De grønne hyllene skal byttes ut med flunkende nye hvite, og endene skal få merking som påbegynt på øverste bilde.)

CD-plater3

CD-plater4