Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2016-09-29T12:55:19+01:00
En «ukjent» forfatter kupper førsteplassen på «Bergen leser»-kåringen

Rett svar episode 1: «Regn» av Stig Holmås. Vinner 1.episode blei Birgitte Berge.

Episode 2:

Den kvinnelige fastlegen hadde mer enn antydet at Malvin Due burde bevege seg ut av bøkenes verden en gang i blant. En liten times spasertur i raskt tempo noen ganger i uken burde vel være overkommelig. Malvin Due hadde gått drastisk til verks: Han hadde skiftet knekkebrød. I kontorskuffen befant det seg nå Wasa Sport. Han regnet med at vekt- og blodtrykkspilen dermed ville bevege seg i riktig retning.

«Det hjalp ikke så lenge, Due. Nå er det kommet en ny kandidat øverst på listen.»
Hvordan Jansen kunne treffe like forkjært to ganger etter hverandre, var helt ubegripelig for Due. 9.30-Wasa Sporten var prydet med to snorrette Kavlistreker som om de var satt med en skispormaskin fra Oslo-VM.

«Det passer svært dårlig akkurat nå, Jansen. Jeg venter en viktig telefon fra nasjonalbibliotekaren i Usbekistan. Jeg ringer tilbake når den samtalen er loggført.»
Malvin Due tok seg ekstra god tid med dagens to første Wasa Sport.

«Nå er jeg klar, Jansen. Hvilke spor har vi å gå etter denne gangen?»
Jansen ramset fort og hektisk opp noen opplysninger, men med Wasa Sport i maskineriet klarte Due å absorbere ordstrømmen.

«Jeg er enig denne gangen også, Jansen. Må nok innrømme at denne boken og denne forfatteren ble puttet i en av de sorte stemmeurnene med de idiotiske, ja jeg tror det var en slik delfinurne. Hvem er det som finner på slike tulleting? Nok om det. Det er ikke en bergensforfatter denne gangen. Jo, han bor riktignok i Bergen, men skriver på nynorsk. En vestlandsforfatter. Først ble han nesten utskjelt i denne bygdebyen sin, men nå er han blitt en slags turistattraksjon. Jeg har et eksemplar i hyllen min her på kontoret. Hør på dette. Jeg leser litt fra et kapittel som man skulle trodd han Espedal på listen din hadde skrevet. Nå ja, det er vel bare overskriften som er espedalsk.

Gå langs vegen som ein vanlig mann.
Den gjennomsnittlige nordmannen, ikkje fan, gi deg, Harry, ikkje prøv deg. Seinare på kvelden tok dei til å kalle han for Ola Nordmann. Ola Nordmann spanderer! Ropte dei. Ola Nordmann sin runde! Kjerringa hadde vore i fyr og flamme over opplegget, ho hadde funne fram støvsugaren og skulle ta huset og bake og gode greier. Sjølv ville han ringe for å seie at dei fekk finne ein annan, ein som ikkje var fullt så gjennomsnittlig, men likevel bare finne ein annan norsk gjennomsnittstulling. Men han kunne ikkje komme på namnet hennar, og det ville vere for pinlig å ringe VG og seie det var Ola Nordmann frå ...


Hvilken forfatter og bok kan dette være?


En vinner blir trukket og mottar et kriminelt lekkert påskeegg garantert fritt for Wasa knekkebrød.

Svar sendes til alfkaa@bergen.folkebibl.no innen kl. 24.00, søndag 17. april