av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-05-14T16:44:35+02:00
I mai markerer vi hendelsene med to arrangement i sentrum og på Årstad.
Allerede neste uke onsdag 19. mai kommer den kritikerroste forfatteren Anne Bitsch for å snakke om drapet på Hermansen og dra de lange linjene om rasismen i Norge.
I Brorskapet ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun også fremveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorskapet er fortellingen om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazistenes voldsforherligelse. Om gutteliv på Oslos østkant – med deres store og små hemmeligheter – om en politietterforskning som kanskje ikke avdekket hele sannheten, og om sviket mot rasismens mange ofre.

Gå til arrangementet på hovedbiblioteket:

På Årstad onsdag 26. mai kommer Yohan Shanmugaratnam for å snakke om boken Vi puster fortsatt.
«Denne boka er en tidskapsel. Den handler om rasisme og røtter, om oppveksten jeg og Norge har delt, og om hvordan vi begge har forandret oss etter drapet på Benjamin Hermansen, 11. september, 22. juli og drapet på George Floyd."

Gå til arrangementet på Landås bibliotek: