Glemt passord?   Registrer deg her.
av trondbj — sist endret 2016-09-29T13:55:17+02:00
- hele året. Det har vinylfrikerne alltid visst - helt fra LPen ble dødsdømt midt på 80-tallet.

Verst var det på den tiden, siden ble det bare bedre og bedre, men hele veien har det vært mulig å få tak i det meste på vinyl, om enn mer komplisert enn ønskelig. Nå leser vi til stadighet i avisene om CD-salgets svalestup og LPens "gjenfødelse".

Nyinnkjøpt vinyl til utlån.

Det er imidlertid ikke bare enslige vinylnerder som har klart å holde seg auditivt i live ved hjelp av analoge medier - musikkavdelingen har en enorm platesamling som informerte horder har benyttet seg av i mange tiår. Nå er store deler av denne samlingen tilgjengelig for utlån - spesielt den klassiske samlingen (ca. 3500 plater), men også en god del annet (resten kan du høre her). Vi kjøper dessuten inn vinyl som aldri før, i et bredt spekter av stilarter: pop, rock, elektronika, svartmetall, jazz, klassisk; både nyheter og gjenutgivelser av gamle klassikere. Det lokale har vi jo, som kjent, et spesielt godt øye - for ikke å si øre til!

Lokale singler.

Vinylfolk er dessuten ofte over gjennomsnittet opptatt av å grave i fortiden, og takket være mange - oftest små - selskap, drevet av entusiaster - ofte svært unge - blir det utgitt musikk i dag som aldri har vært utgitt før, det være seg opptak fra sære happenings på Høvikodden på sekstitallet, eller denne som vi nylig kjøpte inn: dobbeltalbumet John Cale Live at Rocpalast (Essen, Tyskland - noen som husker NRKs nattrock på 80-tallet?); en konsert som ikke er utgitt før nå, og BARE på vinyl!

Klassiske LPer.