Glemt passord?   Registrer deg her.

Eggen lengter etter folk

Torgrim Eggen savner å møte sitt publikum på arrangement. Forhåpentligvis treffer vi han snart på biblioteket når han skal holde foredrag om David Bowie. Enten på Musikkavdelingen eller der ute i cyberspace.
Eggen lengter etter folk
Foto: Grethe Nygaard

Hvordan har hverdagen din endret seg etter korona? Hvordan klarer du å strukturere hverdagen?

For en forfatter med hjemmekontor er det egentlig ikke så voldsomme endringer. Når jeg har intense skriveperioder kan det gå både ett og to døgn uten at jeg har kontakt med noen. Det er en kjent modus. I fjor vår var slik for meg. Jeg hadde imidlertid ikke planlagt å gå inn i slik modus denne våren.

Er det sånn at det kanskje er en lettelse å slippe å være på så mange arrangement og heller få tid til å lese, skrive og tenke? Eller setter du pris på disse jobbene og møtene med leserne?

Dette er liksom en del av forfatterlivets flo og fjære. Nå er det kommet ut av gjenge. Jeg trenger inntektene av disse arrangementene, og har i tillegg vært bortskjemt med fullsatte hus inntil dette med viruset inntraff. Jeg tar formidlingsbiten av min virksomhet veldig alvorlig, og prøver stadig å forbedre meg som foredragsholder og som, vel ... sceneobjekt, som man av og til skal være. Selvfølgelig synes jeg det er morsomt og spennende å møte leserne. Uten dem fins det ingen virksomhet.

Når denne unntakstilstanden er over, hvordan skal du feire?

Vel, det ser ut som om det bør bli med en tur på byen. Jeg lengter allerede etter å snakke med folk, på mindre enn én meters avstand. Og så har jeg nettopp booket om en reise til Japan sammen med datteren min. Vi skulle reist denne uka, nå har jeg forskjøvet turen med 6 måneder og håper det er nok.

Lever boken om Axel Jensen sitt eget liv, eller ble den også hindret av pesten tenker du siden du ikke kan fortelle om den ute på veien?

Den har nådd temmelig mange lesere, og jeg har rukket å møte ganske mange av dem også. Men jeg tror det er mange artige møter som går i vasken, og interessante spørsmål folk sitter med som jeg aldri får svart på. Håpet er jo at forlaget mitt tenker nytt og utnytter den unike historiske muligheten det er å ha et helt folk i karantene. Jeg leser selv allerede mye mer enn jeg pleier.

Du skal jo etter planen på biblioteket i mai og snakke om David Bowie. Hva kan folk forvente?

De kan forvente et times audiovisuelt foredrag (bilder + musikk + litt film) som heter Neste stasjon: Bahnhof Zoo. David Bowies karriere er altfor omfattende for ett enkeltforedrag, men hvis vi konsentrerer oss om én kulturhistorisk sett sentral periode, nemlig hans to år i Berlin på 1970-tallet, har vi anledning til å gå litt i dybden.

Etter planen kommer Eggen til biblioteket 21. mai. Om korona hindrer dette så jobber vi med alternative digitale løsninger.