Glemt passord?   Registrer deg her.
av thea — sist endret 2016-09-29T13:55:01+02:00
Har du stoppet opp ved vårt lille forundringskammer på din vandring gjennom Hovedbiblioteket?

Stopp opp litt!

Du har det som folk flest, travelt. Det er lett å glemme å se seg rundt i vår vakre by og på menneskene som går forbi. Du har ikke tid. Men vent! Biblioteket er et pusterom i din ellers hektiske hverdag. Her senker roen seg. Du går og mediterer litt, titter langs bokhyllene, blar, og finner noen inspirerende eller morsomme setninger. Eller haster du gjennom biblioteket også? Da kan det hende du har gått glipp av en finurlig installasjon.

Bibliotekets forundringskabinett

Til glede for deg som besøker oss, hastende eller slentrende, har vi satt opp et forundringskammer eller rarietetskabinett. Kabinettet inneholder diverse objekter og trykksaker fra Bergen Offentlige Biblioteks fjerne og nære historie. Du finner det i vindfanget i mellom aviskjelleren og trappen til hovedentreen. Neste gang du er innom Hovedbiblioteket, hvorfor ikke kjøpe deg en espresso på kaffeautomaten, og stoppe opp nettopp her? Det kan utgjøre en kjærkommen liten peripeti i ditt daglige drama.

De samleglade

Rarietetskabinetter hadde sin storhetstid under renessansen eller opplysningstiden, og inneholdt både små, store, eksotiske, sjeldne, eller merkverdige gjenstander. Det var gjerne samleglade fyrster eller rike borgere som holdt slike kuriose samlinger. Etter hvert ble gjenstandene overført til museer - som man kan si er en større, mer moderne utgave av et forundringskammer. (Kilde: Wikipedia).

Kuratoren for vårt forundringskammer er Håvard Legreid, og Frode Flatland har laget musikk til det, inspirert av biblioteket. Vi skifter ut innholdet etter hvert som vi stadig finner nye skatter på loft, kjeller i skuffer, skap, og magasin.