Glemt passord?   Registrer deg her.
av trondbj — sist endret 2016-09-29T13:55:26+02:00
Hildur Rabe (1870-1953), impressario og note-/instrumenthandler i Bergen, hadde venner innen musikkmiljøer over hele Europa. En dag i 2011 falt hennes poesibok ut av en hylle i bibliotekets underkjeller.

Gå til Hildurs Facebook

Poesiboken, eller minneboken, inneholdt hilsener fra store, betydelige kunstnernavn, komponister, dirigenter, musikere og andre kulturpersonligheter fra hele Europa. De har skrevet de skjønneste hilsener og lykkønskninger og kalligrafisk er boken ren nytelse!

Noen har plassert boken i hyllen blant andre sjeldne bøker av lokalhistorisk interesse, men nålevende bibliotekarer hadde ikke kjennskap til den, og den var heller ikke registrert noen steder. Vår umiddelbare tanke var at denne må flere få se! Vi fikk straks assosiasjoner til Facebook og andre sosiale medier av vår tid, og bestemte oss for å prøve å presentere boken som om den tilhører vår tid, men likevel ikke!

Vi har laget en tidslinje, boken er skannet i sin helhet, vi har fått transkribert og tydet hilsenene samt bestilt et spesialskrevet essay. Prosjektet inngår som en del av ”Den Bergenske musikkhistorien digitalt fortalt” og er støttet av Fritt Ord.

Les mer og gå videre via "Hildurs vegg".