Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2016-09-29T13:54:57+02:00
Razika, Empty Bottles Broken Hearts, Vilde Tuv og Evig Din For Alltid tolker sine favorittartister fra musikkavdelingens rike arkiver.

Huslyden er bibliotekets satsing på musikalitet og tekst. Hver måned vil det være flere arrangementer som fokuserer på forholdet mellom tekst, melodi og tradisjon.

Bob Dylan er pensum på UiO, sanglyrikk har vært emne på UiB, årlig diskuteres det om ikke Dylan eller kanskje Cohen burde få Nobelprisen i litteratur, og det var Lars Vaular som fikk Edvard-prisen i 2011 for sine sangtekster. Musikk vies også mye plass i litteraturtidsskrift som Vagant og Vinduet, og for to år siden fikk Norge sitt første musikktidsskrift med høy litterær kvalitet, ENO.

Huslyden består også av en konsertserie der ulike band har valgt ut en perle i musikksamlingen vår og tatt den med tilbake til øvingslokalet for  å returnere.

Det vil også bli plateprat med bandet om hvorfor nettopp denne platen ble valgt, før bandet fremfører sine tolkninger. Til slutt vil de også spille noen av sine egne låter.

Evig Din for alltid gjør Flying Norwegians

Onsdag 29. januar

Musikkavdelingen

Gruppa Evig Din For Alltid er visstnok oppkalt etter en gammel episode av «Fleksnes». En kvalifisert supergruppe er de også. Fire bergensveteraner, «Sergeant» Petter Folkedal, Frank Hammersland (Pogo Pops, Popium), Per Arne «Piddi» Fjeldstad (Pompel & The Pilts) og Frode Unneland (Chocolate Overdose, Savoy) tolker Flying Norwegians.

Empty Bottles Broken Hearts gjør George Jones

Fredag 14. februar

Musikkavdelingen

Empty Bottles Broken Hearts tar turen fra Oslo for å covre og snakke om musikk som de har funnet i musikkbibliotekets rikholdige arkiv. De er kjent for sin bittersøte køntrimusikk om lengsel, glemsel, kjærlighet og alkohol.

Vilde Tuv gjøTexacala Jones

Onsdag 12. mars

Musikkavdelingen

Vilde Tuv tolker sin favorittplate fra samlingen til biblioteket. Det blir konsert samt platesamtale. Vilde Tuv er et stille fyrverkeri av et enkvinneshow. Hun har fått flere terningkast 6 for EP'en sin og har blitt en av byens mest unike liveartister.

Razika gjør The Pussycats

Torsdag 20. mars

Musikkavdelingen

Razika tolker The Pussycats og henter ut deres plater fra hyllene våre for både konsert og musikksamtale. Bandet har tidligere spandert på oss en cover av The Pussycats, "Why Have We To Wait", på platen Program 91, og de viser oss hvor en stor del av inspirasjonen hentes. Dette er en unik mulighet til å se bandet tolke et av sine forbilder.