Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by admin last modified 2017-04-21T10:09:32+00:00
Bibliotekene har endret seg mye de siste årene, og det har vært et behov for kunnskap om hvordan bruken av biblioteket utvikler seg. I denne rapporten presenteres resultatene fra en stor kartlegging av brukeratferd i norske storbybibliotek høsten 2015.

Undersøkelsen ble gjennomført i folkebibliotekene i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø.  Resultatene sammenlignes med en tilsvarende undersøkelse som ble gjort i de samme bibliotekene, utenom Tromsø, i 2007.

Undersøkelse og rapport av Sentio Research for Nasjonalbiblioteket

Noen av de sentrale endringene som har skjedd fra 2007 til 2015:

• Bruken av biblioteket som møteplass og sosial arena viser en økning.
    Andelen som var sammen med andre under bibliotekbesøket har økt fra 26 prosent i 2007 til 30 prosent i 2015.
  • Gjennomsnittbesøket har økt i tid fra 35 til 47 minutter.
  • Andelen som under deler av besøket ikke benytter bibliotekets tjenester direkte, men bruker tid på f.eks. sosialt samvær eller mobiltelefon, har økt fra 9 prosent i 2007 til 16 prosent i 2015. En del av mobilbruken dreier seg sannsynligvis om å være på internett via bibliotekets trådløse nett.

Men hva mer? Les hele rapporten