Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2016-09-29T13:55:04+02:00
På ungdomsskolen elsket Marie Amdam og John Olav Nilsen å skrive norskstiler. Grammatikken derimot...

På onsdag er det første skrivekurs med Marie Amdam fra Razika og John Olav Nilsen. Seks kvelder i vår inviterer vi ungdom mellom 15 og 21 år til å samles i skriftens tegn. 

Marie Amdam gleder seg.  

Hva kan de som tropper opp på UROM 17.00 onsdag 11. mars forvente seg

- På skrivekurset skal vi både bli kjent med hverandre som lesere og skrivere. For å bli god til å skrive, er det viktig å lære seg å lese med et annet blikk. Hva synes vi er bra? Hva synes vi er dårlig? Vi skal prøve å finne ut hvorfor vi synes noe er bra eller dårlig. Vi kommer i hovedsak til å jobbe med dikt, sangtekster og lengre historier. Vi kommer til å jobbe med å skape og utvikle karakterer som vi kan bruke i forskjellige sjangre.

Hvordan begynte du å skrive selv?

- Jeg begynte å skrive i ungdomstiden i en naturlig tid hvor alt føltes som om det var i forandring. Jeg elsket å skrive norskstiler på skolen, og synes det var fantastisk å få lov til å bruke fantasien istedenfor å skrive fakta. Jeg var ganske god i norsk på skolen, men grammatikk interesserte meg sjelden. Jeg synes det var mest spennende å bli introdusert til forfatternes liv og romaner.

John Olav Nilsen har samme erfaring.

 - Interessen om å kunne uttrykke seg fritt gjennom å skrive ble først vekket i ung alder, da på tentamen og slikt, hvor det da (nesten) alltid var en fri oppgave som ikke var bundet av sjanger. Senere begynte jeg å skrive utenfor skolerammene da jeg oppdaget hip hop som 12-13 åring, sier han.

Hva liker du å lese selv?

- Nå for tiden har jeg lest to veldig forskjellige bøker som er veldig flotte på hver sin måte. Eduoard Levé - Selvportrett. En veldig dyster og tragikomisk fortelling fra hans eget liv. Hemingways Women - Naomi Wood. Jeg er veldig glad i Hemingways romaner, men er vel så fascinert over hans liv og mytiske skikkelse. Det føles som å lese Se og Hør blandet med dagboksnotater, og er historien om hans fire (!) koner. Veldig spennende!

- Akkurat nå leser jeg Bernard Sumner sin Chapter and Verse og Jesus' Son av Denis Johnson, sier Nilsen.

Hvem er kurset for?

Skrivekurset skal være for dem som har lyst til å skrive. Man trenger ikke ha gode karakterer, eller ha skrevet noe før. Det eneste man trenger er lyst. Det er veldig lav terskel, det skal være gøy, og vi håper at vi kan være med å inspirere til videre arbeid!

Tips til andre som vil skrive, John Olav?

- Ja, les! Ikke bare bøker, men også situasjoner, steder, tanker...


Kursdatoer:

11. mar  | 25. mar | 08. apr | 22. apr | 06. mai | 20. mai |