Glemt passord?   Registrer deg her.
av Ragnhild Sæther sist endret 2016-09-29T12:55:01+01:00
Forskningsdagene 2014 varer fra 17. til 28. september. Denne årlige festivalen som markeres for 20. gang er et sikkert høsttegn du ikke bør gå glipp av, heller ikke på biblioteket.

På Forskningsdagenes hjemmesider kan vi lese om årets tema:

”Veldig mange forskningsprosjekter handler om å etablere eller kartlegge en eller annen form for kommunikasjon. Forskere fra svært ulike fagfelt har det til felles at de viser oss at kommunikasjon er viktig og komplisert uansett om den foregår på mikronivå i kroppens celler eller på globalt nivå i forhandlinger om en ny klimaavtale.”

Ikke rart vi leser bøker og ser dokumentarer, søker på nett og utforsker ulike kilder hvor det viktige er å dele kunnskap, formidle forskning og vise sammenhenger til våre daglige liv og verden slik vi kjenner den.

Biblioteket anbefaler bøker og filmer

Men kommunikasjon er mer enn målbar informasjon og forskning. Diktere og kunstnere har også latt seg inspirere av kommunikasjon i alle grader og nyanser, og de har skapt diktning og filmer vi som lesere og tilskuere har glede av.

Noen av disse bøkene og filmene vil vi skrive om her på bibliotekets hjemmeside i dagene som kommer. Flere av filmene i kinoprogrammet vårt denne høsten er også eksempler på hvor fint og variert kommunikasjon kan tolkes.

Utstillinger, omvisninger og arrangementer

Både hovedbiblioteket og bydelsbibliotekene markerer Forskningsdagene med utstillinger for voksne og barn. Vi stiller ut bøker og blader, filmer og musikk om blant annet årets tema kommunikasjon.

Bli kjent med biblioteket på nytt! Det siste året er det blitt store forandringer på hovedbiblioteket. Vi fortsetter derfor med de månedlige omvisningene våre, slik at dere kan gjenoppdage huset vårt.

Onsdag 24. september er det språkkafé på norsk. Dagens tema vil være "språk og kommunikasjon".

Den europeiske språkdagen 2014 markeres fredag 26. september i samarbeid med Universitetet i Bergen og Amalie Skram videregående skole.

To andre spennende arrangement som også vil bli holdt på hovedbiblioteket:

Hvordan ble UROM til? ved Bergen Arkitekthøgskole
Språklig kommunikasjon ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier (LLE), Universitetet i Bergen

Dagens tips?

Vi begynner kalaset med å anbefale alle å finne ut mer om Forskningsdagene 2014, og hvilke arrangement vi kan se frem til i Bergen:

Forskningsdagene i hele landet

Forskningsdagene i Bergen