Glemt passord?   Registrer deg her.
av Nettredaktør sist endret 2020-05-08T14:49:31+02:00
Endelig begynner arbeidet med nye Laksevåg bibliotek for alvor. Biblioteket har inngått samarbeid med designbyrået Haltenbanken for utformingen av biblioteket. Prosjektet går under navnet Bokallmenningen og skal ferdigstilles i år.

Det bergensbaserte byrået Haltenbanken var vinneren av en skissekonkurranse som ble avsluttet onsdag denne uken. En jury bestående av representanter for biblioteket og beboere i området vurderte 5 ulike bidrag og er overveldet av kvaliteten på skissene.

Juryen sier om vinneren at:

“Dette er en allmenning for folk. Bibliotekkonseptet balanserer mellom offentlig og privat rom, mellom demokratihus og stue. Hovedideen gjenspeiler funnene fra bibliotekets egne undersøkelser i området og Haltenbankens ideer er både bærekraftige og nyskapende. Det er en omsorg og varme i rommene Haltenbanken beskriver som både er innbydende og gir biblioteksfunksjonene tydelig plass - dette er et bibliotek juryen tror på og gleder seg til å bruke!”

Dette blir en milepel for biblioteket og området og vi gleder oss til å innlemme Damsgårdsveien 211 i "familien".