Glemt passord?   Registrer deg her.
av Ragnhild Sæther sist endret 2016-09-29T13:54:58+02:00
Fredag 14. september kom Morgenbladet med et stort forskerbilag: «Hvem er de skarpeste forskerne i landet her?» Dette er det vel verd å svinge innom avisavdelingen på biblioteket for å lese.

MorgenbladetIkke bare for å bli imponert over denne gruppen med vitenskapsfolk, for dét blir en, men også for å finne ut litt mer om hva som opptar unge forskere i dag, og ikke minst hvorfor.

Over 140 unge forskere under førti er blitt foreslått som kandidater til utvalget på 10 som juryen mener er «unge menn og kvinner som allerede har preget sine fag og som egner seg som eksempler og inspirasjonskilder for andre som vil bidra i norsk og internasjonal forskning». Det vil si, det er 11 nominerte, men 10 kandidater, siden to av forskerne jobber så tett at de er nominert som én kandidat.

Hver kandidat presenteres her over 2-3 helsider, hvor vi får lese mer om hva slags fag de jobber med, hva de ønsker med forskningen sin, og ikke minst litt om dem selv. Alle får også en spalte hver med juryens begrunnelse for hvorfor de ble valgt.

For de som får lyst til å lese mer, er forskernes anbefalinger til videre lesning samlet i «Forskerbiblioteket».