Lyrikk på fasaden

Nysgjerrig på hva som vises på fasaden på Hovedbiblioteket?

Kultur(melk) og gode lyrikere opplyses på hovedbibliotekets vinduer.

Om «Lyrikk på fasaden»

Vi på Bergen Offentlige Bibliotek har ønsket å finne en måte å belyse hovedbibliotekets fasade. Vi ville også skape en god stemning i byen vår i den mørke og kalde tiden av året. Slik ble «Lyrikk på fasaden» til.

Vi kuraterte et utvalg av lyrikk av 19 forfattere  totalt åtte språk. Kunstneren Anne Marthe Dyvi laget en visualisering tilpasset diktenes stemning og temperatur. Målet var å tilgjengeliggjøre litteratur med respekt og interesse for forfatter, åndsverk og publikum.

Filmen varer i 2 timer og 24 min og vises på glassfasaden mot Bergen Storsenter utenom bibliotekets åpningstid.

Vel bekomme!

Forfatterne

Kuratert av Joanna Pacula

Om kunstneren bak videovisualiseringen:
Anne Marthe Dyvi er en kunstner basert i Bergen og har lang erfaring med å jobbe med andre kunstneres utrykk, og kan tilpasse et visuelt uttrykk til deres arbeid. Hun har utstilt bredt nasjonalt og internasjonalt, og flere av videoene hennes er innkjøpt av KODE, Stavanger kunstmuseum og Vestland fylkeskommune.

Mer om kunstneren: annemarthedyvi.com

Anne Marthe i gang med å preparere vindusflaten.

Foto: Camilla Grindheim Larsen og Arild Ness