Glemt passord?   Registrer deg her.
av Ragnhild Sæther sist endret 2016-09-29T13:55:27+02:00
Helsebiblioteket er faktisk 100 % digitalt, og ble i 2011 kåret til årets bibliotek. Det er betryggende å vite at medisin og helse er tilgjengelig for alle på nettsider som framheves som nyttige og pålitelige.

I begrunnelsen står det bl.a. at:

Før Helsebiblioteket.no ble etablert var god tilgang til fagressurser som databaser, oppslagsverk og tidsskrifter svært avhengig av økonomi, og kun tilgjengelig for de store universitetssykehusene. Nå sikrer dette "nettbiblioteket" fri tilgang til nyttig og pålitelig kunnskap for hele Norges befolkning, bibliotek innen medisin og helsefag og hele helsesektoren, og bidrar til å dekke et stort informasjonsbehov.
Les mer her.

Det meste av innholdet er fritt tilgjengelig for oss alle. Full tilgang til all informasjon kan man få hvis man er registrert som innlogget bruker.

SMIL

Et av flere nettsteder det lenkes videre til er emneportalen SMIL: Skandinavisk medisinsk informasjon for legfolk. SMIL har som oppgave ”å stille til rådighet kvalitetsvurderte nettsider på norsk, dansk eller svensk om sykdommer og deres behandling.”

Vil man finne ut mer om for eksempel meslinger, kan man altså søke i både
SMIL og Helsebiblioteket.no. Resultatsidene er ganske sammensatte, så en kan avgrense "svarlisten" i forhold til bl.a. kilde, informasjonstype og språk.

Søking på internett etter informasjon om helse og medisinske diagnoser bør ikke velges som alternativ til kontakt med lege eller annet medisinsk personale. Det kan imidlertid være nyttig med tilleggsopplysninger, og noen ganger vil man jo ganske enkelt vite hva meslinger er, og hvordan denne sykdommen arter seg. Da kan årets bibliotek 2011 være en god start.