Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Frode Severin Hatlevik — sist endret 2016-09-29T13:55:21+02:00
Mange læresteder legger ut opptak av forelesninger på nettet. Men hvor finner jeg dem?

Mange lengter kanskje etter å trimme de små grå. Eller så er man bare spesielt nysgjerrig innen et felt, eller man vil utvide sin horisont.

Å reise rundt i verden på leiting etter gode foredrag er tidskrevende og dyrt. Hva er da bedre enn å trimme hjernen hjemmerfa?

Da er det fint at det finnes måter å bruke datamaskinen til skolegang på. Mange tenker nok først og fremst på desentraliserte studier. Men hva med å svinge innom Massachusetts Institute of Technology (MIT), Oxford University eller The Open University?

Dette er mulig, takket være tjenester levert av Open Courseware Consortium (OCW). Dette er et internasjonalt samarbeid der mange hundre universiteter og lignende organisasjoner kan legge ut sine forelesninger på internet. Mange av forelesningene er tilgjengelige med lyd og notater, mens andre bare har notater.

Forelesningene fra OCW er tilgjengelige på mange språk. Engelsk, tysk, spansk og fransk er nok mest aktuelt for oss her hjemme, siden ingen norske institusjoner er med foreløpig. Her er noen lenker til medlemmer i USA, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Spania og Østerrike. Husk at mange språk snakkes i flere land, og da er det enklere å sortere innholdet på språk

Kanskje noen institusjoner i Tyskland står på trappene snart? Norge glimrer med sitt fravær fra listen...

Da er det bare til å sette seg til rette foran datamaskinen og nyte forelesningene.