Glemt passord?   Registrer deg her.
av gudrun — sist endret 2016-09-29T12:55:19+01:00
Trine Kolderup Flaten, biblioteksjef gjennom 22 år, går over i en ny tilværelse som pensjonist. Leikny Haga Indergaard overtar roret, og vi ønsker henne hjertelig velkommen til biblioteket vårt.

I Trine Kolderup Flatens periode som biblioteksjef har Bergen Offentlige Bibliotek utviklet seg fra å være et folkebibliotek med kort-katalog og begrensede søkemuligheter i databaser, til å bli et bibliotek som naturlig tar i bruk all hensiktsmessig teknologi og strekker seg for å være i forkant av utviklingen på alle fronter. Dette arbeidet begynte straks hun kom til biblioteket, og det ble stilt høye krav til kvalitet og profesjonalitet.

Mange avdelinger er løftet frem: Lokalhistorisk avdeling er nå en av de beste i landet, det er opprettet en ny avdeling for Kunst og kultur, biblioteket har fått spesialbibliotekar for flerspråklige bibliotektjenester, og Musikkavdelingen, som delvis er bygget på Edvard Griegs testamentariske gave, nyter i dag stor anerkjennelse.

Synlig for all ettertid vil utbyggingen av Hovedbiblioteket i Strømgaten stå som et monument over hennes sjefstid. Endelig i 2011 ble bygningen fullført, etter 94 år. De to fløyene som Olaf Nordhagen tegnet, men som man ikke hadde råd til å fullføre i 1917, er nå på plass, og har gitt Bergen et godt og vakkert hovedbibliotek.

Også de fleste filialene er opprustet og er i god stand, selv om de arealmessig er langt mindre enn de burde være.

Les mer: "Bibliotekets `mor´ takker av" på kommunens nettside

Vi ønsker nå en ny biblioteksjef velkommen.Leikny

Biblioteket har fått en ny leder med bred erfaring fra bibliotekfeltet, både i Norge og internasjonalt.

Leikny Haga Indergaard kommer fra stilling som direktør i Nasjonalbiblioteket og har vært avdelingsdirektør for ABM-utvikling – Statens senter for arkiv, bibliotek og museum. Hun har tidligere vært biblioteksjef for Stavanger bibliotek og leder for Sølvberget kulturhus, fylkesbiblioteksjef i Rogaland, og hun var også prosjektleder for Stavangers søknad om å bli europeisk kulturhovedstad i 2008.
Hun ønskes hjertelig velkommen til biblioteket vårt.