av Nettredaktør sist endret 2020-11-27T10:04:56+01:00
Ønsker du å jobbe med barn og unge i vårt aktive bibliotek i Fyllingsdalen bydel? Vi søker deg som er en dyktig formidler, og som har lyst til å skape en god arena for barn og unges læring, lesing, skaping og ytring.

Se annonsen på Finn

Du holder deg orientert om hva barn er opptatt av, skaper gode relasjoner, og engasjerer barn og unge i ulike aktiviteter og kulturuttrykk. Du formidler entusiastisk både i biblioteket og gjennom ulike medier, og deler din kunnskap med lærere, foreldre og kolleger.

Som formidler vil du ha ansvar for strategisk samarbeid med skoler og barnehager om gode møter med litteratur. Sammen med dyktige kollegaer skal du videreutvikle en attraktiv møteplass for barn og familier i bydelen. Fyllingsdalen er i vekst med en økende andel barnefamilier. Bydelsbiblioteket har en sentral beliggenhet i Oasen kjøpesenter, og vil bli lokalisert i nye Fyllingsdalen kulturhus når dette står ferdig.

Som vår kollega på Bergen Offentlige Bibliotek blir du del av et godt og engasjert fagmiljø som arbeider for å utvikle spennende og inspirerende bibliotek.

Arbeidsoppgaver

• Formidle til barn og unge i bibliotekrommet, lokalsamfunnet og digitale kanaler
  • Utforske nye formidlingsformer, fysisk og digitalt
  • Bidra til bibliotekets utvikling gjennom aktiviteter, prosjekter og nyskapende samarbeid
  • Inngå i et aktivt team av formidlere for barn og unge ved Bergen Offentlige Bibliotek
  • Delta i bibliotekets daglige drift og publikumsveiledning

Kvalifikasjoner

• Minimum bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap, relevant pedagogisk utdanning eller master i barnelitteratur
  • Kompetanse på og erfaring med formidling til barn og unge
  • Solid kunnskap om barnekultur, barne- og ungdomslitteratur og digitale medier
  • Erfaring fra folkebibliotek

Personlige egenskaper

•  Du liker godt å formidle til både barn, ungdom og voksne
  • Du er en trygg voksen som kan skape gode relasjoner med barn og unge
  • Du er entusiastisk og initiativrik med god gjennomføringsevne
  • Du har gode samarbeidsevner og liker å dele din kompetanse
  • Du er fleksibel, selvstendig og liker utviklingsarbeid
  • Personlig egnethet og oppnådde resultater vil bli vektlagt.

• Fast, 100% stilling
  • Spennende oppgaver i et aktivt og utviklingsorientert bibliotek
  • Godt arbeidsmiljø med engasjerte og dyktige kolleger
  • Gode muligheter for faglig utvikling