Glemt passord?   Registrer deg her.
av Ragnhild Sæther sist endret 2016-09-29T12:55:03+01:00
Bøker og leseglede bør være tilgjengelig for alle. Nå er Bergen Offentlige Bibliotek med i Rett til å lese-aksjonen for at enda flere skal få tilgang til litteratur.

Altfor mange får ikke oppleve leseglede fordi de sliter med å lese trykt tekst. Dysleksi, synshemming eller AD/HD kan være noen av årsakene til at lesing blir vanskelig. Å lese handler om grunnleggende samfunnsdeltagelse og tilgang på informasjon, noe de fleste tar som en selvfølge. For mange kan lydbøker være veien til bøkenes verden.

Rett til å lese er en aksjon i regi av NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek).
NLB tilbyr lydbøker til alle som har problemer med å lese vanlige bøker. Aksjonen er på norgesturné og besøker en rekke av landets bibliotek. Nå er turen kommet til Bergen.

Tusenvis av lydbøker
Tilbudet til NLB er et supplement til det lokale biblioteket. NLB har en stor lydboksamling med bøker i alle sjangre, til barn, ungdom og voksne. Lydbøkene fra NLB lånes ut gratis og er lett tilgjengelig for lånerne. Bøkene kan strømmes eller lastes ned via appen Lydhør - eller sendes portofritt i posten på CD.

Landsomfattende aksjon
Målet med Rett til å lese-aksjonen er å skape engasjement for saken og gjøre bøker tilgjengelig for alle. Alle som kjenner noen som strever med å lese, oppfordres til å fortelle om aksjonen og NLBs tilbud, slik at enda flere kan få tilgang til bøker og informasjon.

Kampanjen ved Bergen Offentlige Bibliotek varer til og med 23. mai.

Den vil bli markert på Hovedbiblioteket og på Loddefjord filial fra 25. april.

For mer informasjon om kampanjen: rettilålese.no.