Glemt passord?   Registrer deg her.
av karenm — sist endret 2016-09-29T11:55:28+00:00
Fotografen Santu Mofokeng er første hovedutstiller i Bergen Kunsthall 2012. I tilknytning til utstillingen den 14. januar deltar noen av Sør-Afrikas fremste forfattere med opplesning og debatt hvor sentrale temaer i Mofokens kunstnerskap diskuteres i lys av samtidslitteraturen.

rhizomes

I forbindelse med utstillingen og det litterære programmet har Bergen Offentlige Bibliotek en liten utstilling av verker av noen av forfatterne og bøker med foto av Mofokeng.

Santu Mofokeng (1956) er en av Sør-Afrikas mest anerkjente fotografer. Han er en av tre fotografer som presenteres i boken Rhizomes of Memory.
Mofokeng har stilt ut ved en rekke prestisjetunge visningssteder som Minshart Art Institute i Tel Aviv, Johannesburg Art Fallary, Documenta 11 i Kassel og Nederland Foto Instituut.

Chasing shadows

Chasing Shadows er den første større samling over mer enn 30 års arbeid med fotografiske essays, fotos, tekster og dokumentasjon. Boken har også et lengre intervju med Santu Mofokeng ved Corinne Diserens som bringer fotografiene inn i sin  kontekst.

Zoe Wicomb
Den sørafrikanske forfatteren Zoë Wicomb (1947) bor og abeider i Glasgow. Alle hennes romaner er satt i Sør-Afrika og omhandler spørsmålet om rase og identitet. Bøkene hennes er oversatt til en rekke språk og biblioteket har The One That Got Away fra 2008.

ivan

Den prisbelønte forfatter Ivan Vladislavic (1957) har skrevet en rekke noveller, romaner og sakprosa. Hans stil er postmoderne og fantasirik med referanser til historiske hendelser med et symbolsk innhold som gjør bøkene aktuelle både innenfor sørafrikansk -og internasjonal kontekst. Han er oversatt til en rekke språk også norsk og svensk.

Biblioteket har Portrett med nøkler : å låse opp Johannesburg (2008), Snabbköpet rastløs (2008) og The Folly (1994).

Se forfatter Nils Henrik Smiths lesetips på Portrett med nøkler.

Litteraturliste:

Zoë Wicomb:
You Can't Get Lost in Cape Town (1987)
David's Story (2000)
Playing in the Light (2006)
The One That Got Away (2008)

Ivan Vladislavic:
Missing Persons (1989)
The Restless Supermarked (2001)
The Exploded View (2004)
Portrait with keys (2006)