Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2016-09-29T13:55:02+02:00
«Tid for tidsskrift» er bibliotekets nye satsning på tidsskrift. Hver måned vil et tidsskrift kuratere en kveld på biblioteket. Vagant, ENO, Fett, Snitt, Prosopopeia og Replikk er med og det blir debatter, boksamtaler, konserter og opplesninger.

Torsdag 23. januar
Auditoriet
Klokken 20:00
Tid for tidsskrift med Vagant

Vagant viser film
I 1985 ble forfatteren Jan KJærstad bedt om å skrive manus til et tv-program som skulle presentere unge norske kunstrnere i flere kunstarter. Resultatet ble den intervjubaserte dokumentaren Røtter og nye skudd i norsk kunst, som gir et unikt innblikk i tidsånden på 1980-tallet. Innledning ved Vagant-redaktør Audun Lindholm.

Torsdag 30. januar
Noterommet
Tid for tidsskrift med Snitt

Hvorfor er kultur så vanskelig?
Det nyoppstartede tidsskriftet Snitt inviterer til samtale om kultur. Folk eller elite: Hvorfor er kultur så vanskelig? Hva er finkultur, og hva er folkelig kultur? Hvis det virkelig eksisterer et slikt skille, er det fengslende eller frigjørende? Før debatten blir det et musikalsk innslag.

Tirsdag 18. februar
Musikkavdelingen
Klokken 19:00
Tid for tidsskrift med musikkmagasinet ENO

Bokbad med Bob Stanley fra Saint Etienne
"Jeg har alltid måttet tåle mye latter og baksnakking i det britiske rockjournalist-gamet for smaken min og er derfor meget godt vant med det", uttalte Bob Stanley i fjor i et intervju med musikktidsskriftet ENO. Briten har i over tjue år laget perfekte popplater med gruppen Saint Etienne, men er også en glimrende popskribent- og kritiker. Dette kom nylig tydelig frem i Stanleys bok Yeah Yeah Yeah (Faber & Faber, 2013), en grundig gjennomgang av den moderne popmusikkens historie. I samarbeid med ENO inviterer vi til samtale mellom Stanley og musikkskribent Audun Vinger. Senere på kvelden djer Stanley på Ujevnt.

Torsdag 6. mars
Hovedrommet
Tid for tidsskrift med Fett

Feministisk bibliotek
Denne kvelden stå i de feministiske bøkenes tegn. Forfattere og lesere vil inviteres til opplesning av og samtale om feministisk litteratur.

Torsdag 24. april
Hovedbiblioteket
Tid for tidsskrift med Replikk

Slippfest på tidsskriftet Replikk #37 Byen

Hva er det som skaper gode gater og bymiljø, og hvordan står det egentlig til i Bergen? Til å svare på det kommer tre av våre artikkelforfattere, sivilarkitekt Fredrik Barth fra Asplan Viak og kulturviterne Sara Kohne og Eline Øyen Grave fra UiB.

Torsdag 5. juni
Hovedrommet
Tid for tidsskrift med Prosopopeia

Hva er poesi?
Spør Prosopopeia og inviterer til samtale. Prosopopeia er et litteraturtidsskrift drevet av masterstudenter i Litteraturvitenskap ved UiB. Innholdsmessig består Prosopopeia av poesi, litteraturteoretiske og skjønnlitterære tekster, essay, kronikk og kritikk.