Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2019-09-10T13:49:06+02:00
Velkommen til nok en spennende høst på biblioteket! Her er noen tips til noe av det du kan få med deg.

Er du glad i korte romaner? Da er denne bokklubben noe for deg! I de korte romanars bokklubb, presenterer Ingrid Nestås Mathisen og Synne Ytre Arne en ny kort, bok hver gang. Du trenger ikke å ha lest boken på forhånd. Bøkene de skal snakke om er Bonjour Tristesse av Francois Sagan, Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken av Tove Nilssen, og Undis Brekke av Gunhild Øyehaug.

Er du interessert i kunst? Kunsthistoriker Renate Rivedal er blitt en ringrev her på huset, og i høst kommer hun tilbake med splitter nye foredrag. Hun skal blant annet snakke om døden i kunsten, Harriet Backer, og det blir et gjenhør med populære foredraget om Tove Jansson.

Er du blant dem som aldri helt har kommet deg gjennom litteraturhistoriens klassikere? Ikke fortvil! Professor i litteraturvitenskap, Gisle Selnes, gir deg en gjennomgang av både Don Quijote og Aeneiden.

Lurer du på hva som forskes på i Bergens utdanningsinstitusjoner? Akademisk lunsj er en ny og kortreist arrangementsrekke på biblioteket denne høsten. Lokale forskere - fra UiB, NHH og HVL - kommer til biblioteket for å vise oss hva de forsker på. Du kan blant annet høre foredraget til psykolog Ståle Einarsen om arbeidsmiljø, professor Kjetil Bjorvatn om nudging og forsker Marija Slavkovik om kunstig intelligens og maskinetikk.

Vi har også invitert to nyutnevnte doktorer til å snakke om sine forskningsprosjekt. Først ut er Øystein Skjælaaen som har forsket på meningen med rus, og neste ut er Line Norman Hjorth som har jobbet med Orderud-saken.

Vi får også besøk av en rekke flotte forfattere denne høsten, både på Hovedbiblioteket og på filialene. Her er noen av dem du kan oppleve.

Simon Stranger kommer både til Oasen og Hovedbiblioteket for å snakke om sin kritikerroste bok Leksikon om lys og mørke. Til Fana kommer både Kjartan Brügger Bjånesøy, Pedro Carmona-Alvarez og Tore Kvæven. Til Loddefjord kommer Anne Gunn Halvorsen for å snakke om stress. Til Ytre-Arna kommer Monica Isakstuen og Anne Bitsch møtes for å snakke om bøkene Rase og Går du nå, er du ikke lenger min datter.

Vi får besøk av Marie Aubert som står bak årets store sommersnakkis, Voksne mennesker. Og Mímir Kristjánsson kommer for å snakke om sin viktige bok Mamma er trygda.

Andreas Landsnes, husets faste psykiater er på plass denne høsten og holder foredrag om hjernen og internett, internettavhengighet og om hjernetrim.

I tillegg blir det en rekke foredrag. Sigrid Sollund kommer og snakker om sin nye bok om skikk og bruk, Bernt Erik Pedersen fra Dagsavisen kommer og forteller forholdet mellom Manchester og Bergen og Shazia Majid kommer og forteller om sin kritikerroste bok Ut av skyggene.

Velkommen skal dere være!