Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av maris — sist endret 2016-09-29T13:54:59+02:00
Forlagsredaktør og Pessoa-entusiast Christian Kjelstrup vil gjøre det lettere for kunden å velge. Derfor selger han bare en bok i den nye bokhandelen sin.

Forlagsredaktør i Aschehoug, Christian Kjelstrup har startet bokhandel. Den skal holde åpent i én uke, og du kan få kjøpt én bok, nemlig Uroens bok av den portugisiske forfatteren Fernando Pessoa, utkommet på Solum forlag i 1997. Verdens beste bok, i følge Kjelstrup selv, og mange vil si seg enige i det. 

Uroens bokI min personlige bokhylle er Uroens bok en av få bøker jeg har satt med fronten frem, for aldri å glemme at den eksisterer, og aldri glemme å bla i den med jevne mellomrom. Jeg har ennå ikke lest den i sin helhet, likevel har den vært blant mine favorittbøker lenge. 

Jeg gir deg denne boken fordi den er vakker og verdiløs. Den har ingenting å lære bort, forfekter intet, vekker ingen følelser. Den hverken befrukter eller skader, men er en bekk som renner mot en avgrunn av aske som spres for vinden. Jeg har lagt hele min sjel i denne boken, skjønt jeg tenkte ikke på den mens jeg skrev, bare på meg som er trist og på deg som er ingen. 

Boken ble utgitt i 1982, 47 år etter forfatterens død. Den fiktive forfatteren av boka er Bernardo Soares (Pessoa opererte med flere heteronymer), og består av labyrintiske fragmenter fra "forfatterens" begivenhetsløse liv i Lisboa.

Les mer om stuntet her.

Hør om boken i Bok i P2.