Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Nettredaktør sist endret 2016-09-29T13:55:27+02:00
Her kan du lese om hvordan du kan skrive ut fra din mobile enhet.

Skrive ut? Prøv vår trådløse tjeneste ved hovedutlånet!

For å skrive ut egne dokumenter kan du benytte våre publikumsterminaler. Ved hovedutlånet kan du også skrive ut fra din egen mobile enhet som er koblet til vårt nett via Wi-Fi.

Forutsetning for utskrift fra mobile enheter

Din mobile enhet må:

  • være tilkoblet bibliotekets Wi-Fi nett på hovedutlånet
  • ha installert eller bruke riktig driver

Navn på de tilgjengelige skriverne bør være selvforklarende; de er sammensatt av skrivertype og plassering. Man må velge riktig skriver for å få ut dokumentet der man er.

Betaling utføres i skranke i aviskjeller eller i utlånsskranke i 1. etasje. For tiden koster utskrift 2 kroner pr. side.

Android

En enhet med Android må bruke en App for utskrift via Bonjour-protokollen. Du kan for eksempel bruke Let's Print Droid (LPD), sammen med Let's Print PDF. Disse er også tilgjengelige via F-Droid, som er en katalog med kun fri-programvare apper til Android. Let's Print PDF er nødvendig for utskrift av PDF.

LPD er ikke så flink til å skrive ut vevsider. En vei rundt dette vil være å bruke Firefox, lagre vevsiden som PDF ( Meny => Verktøy => Lagre som PDF), og så skrive ut PDF filen med Let's Print PDF.

LPD viser litt mange skrivere. Velg den du tror passer best. Det er også plassert noen QR-koder ved hver skriver som kan hjelpe deg med å installere LPD og velge riktig skriver å skrive ut til.

iOS

iOS kan bruke AirPrint for å skrive ut. De fleste appene til iOS har en liten knapp med en pil på som gir deg menyvalget Skriv ut. Velg den skriveren du ønsker å skrive ut til.

Flere og flere apper til iOS støtter utskrift via AirPrint.

Mac OS X

Mac OS X bruker skrivere over AirPrint på samme måte som andre skrivere. Du må laste ned en passende driver fra Xerox, for eksempel:

Windows

Hvis du har en datamaskin med Windows kan du bruke Xerox Mobile Express Print Driver. Installasjon og bruk av denne er stort sett selvforklarende.