Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Anders Iden sist endret 2016-09-29T12:55:27+01:00
Årets BIFF nærmer seg, varm opp med noen tidligere viste godbiter, alle tilgjengelige i bibliotekets samling.

Tilbringer man hele dager i kinomørket kan det få uforutsette konsekvenser. Når man i tillegg skal overleve på en diett bestående av popkorn og smågodt sier det seg selv at en del oppvarming er på sin plass.

Sørg for en glidende overgang fra sofakrok til kino så klarer du kanskje seks filmer om dagen i stedet for bare fem. Her kommer noen av mine favoritter fra tidligere års BIFFer.

Briller

BrillerTaeko har reist på ferie for å slippe unna alt en stund. Hun kommer til en øy og tar inn på et pensjonat som prøver å være hemmelig.

Her er det lite klare konflikter, bruken av dialog er holdt på et minimalistisk nivå og tempoet er bedagelig. En film som tør å være tilstede i øyeblikket uten å hele tiden måtte haste videre.

Vist på BIFF i 2008.

 

 

 Still Walking

Still walking

Familien Yokohama samles hvert år for å minnes sønnen som døde i en drukningsulykke, en samling ikke alle familiemedlemmene setter like stor pris på.

Forventninger og karrierepress. Følelsen av unyttighet etter et langt yrkesaktivt liv.

Mat som samlingspunkt, tilberedelsen og konsumeringen.

Vist på BIFF i 2009.

 

 


Dogtooth

dogtooth

Verden kan være et skummelt sted. De greske foreldrene vi møter i denne filmen mener dette kanskje litt sterkere enn de fleste.

Barna er holdt fanget bak høye gjerder i en fantasiverden foreldrene har skapt. En verden hvor katter er livsfarlige dyr og ord har forvridde betydninger. Alt for å beskytte barna mot det moralske forfallet og elendigheten som finnes utenfor hagegjerdene.

Når faren henter inn hjelp utenfra begynner bildet foreldrene har skapt å gå opp i limingen.

Vist på BIFF i 2009

 

Lemmy

Lemmy

Her får du sjansen til å stifte bekjentskap med Ian Fraser Kilmister, bedre kjent som Lemmy. Bassist, vokalist og frontmann i bandet Motörhead.

Det kan fort bli mange intervjuer med kjente fjes som forteller historier i slike dokumentarer, og noe av den sorten er det jo også her, men siden Lemmy er med selv og byr mer på mannen enn på myten balanseres det ut.

Man trenger ikke være hardbarket tilhenger av Motörhead for å sette pris på dette portrettet.

Vist på BIFF i 2010

 

The Good The Bad The Weird
the good the bad the weirdVi avslutter med en Sør-Koreansk spaghetti-western satt til Manchuria på 1930-tallet.

Elleville pistolkamper, togrøveri, moped- og hestejakt i langstrakte ørkenlandskap.

Western med en østlig vri.

Vist på BIFF i 2009.