Glemt passord?   Registrer deg her.
av Bergen Off. Bibliotek — sist endret 2018-12-15T14:50:18+00:00
Skjeggkre har blitt oppdaget i mange kommunale og andre offentlige bygg den siste tiden, deriblant på hovedbiblioteket i Bergen sentrum. Dette er noe biblioteket tar på alvor. Sjansen for å få skjeggkre med seg hjem via bøkene som lånes er derimot liten.
Bergen kommune la nylig ut informasjon om skjeggkre på sine nettsider, med fokus både på forebygging, samt konkrete tiltak som bør gjennomføres når skjeggkre først blir påvist.

På hovedbiblioteket i Strømgaten 6 har det blitt påvist skjeggkre. Dette er derimot på områder som ikke er tilgjengelig for publikum. Selv om vi ikke kan garantere at det ikke er kre i bøkene folk låner med hjem, er det likevel lite sannsynlig at det vil forekomme. Vi er klar over problemet og har gjort mange tiltak for å få bukt med det. Vi samarbeider også med et skadedyrsfirma for å holde bestanden nede.