Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ragnhild Sæther last modified 2016-09-29T11:55:05+00:00
23. april feirer vi bokglede og leselyst. Kom på hovedbiblioteket, og del lesetipsene dine med resten av Bergen.

I år er det 20 år siden UNESCO markerte Verdens bok- og opphavsrettsdag for første gang. Formålet er å skape positiv oppmerksomhet rundt bøker ved å feire bokglede og leselyst. Dagen skal blant annet også bidra til å fokusere på prosjekter som styrker leseevnen hos folk, og da spesielt i forhold til kvinner og barn.

På Hovedbiblioteket feirer vi dagen med en stor utstilling i 1. etasje. Vi har fått lesetips fra alle utlånsavdelingene våre, og stiller ut flotte bøker til barn, ungdom og voksne. Alle bøker er selvfølgelig til hjemlån.

Vi vil gjerne ha dine lesetips

I år håper vi flest mulig har lyst til å dele sine lesetips med oss, og resten av Bergen. Barneavdelingen vil ha sin lesetipsstasjon ved informasjonsskranken fra klokken 10. Ungdom og voksne skal ha en ambulerende lesetipsstasjon, som flytter fra sal til sal. Vi starter i 1. etasje klokken halv ni, og avslutter ved stengetid klokken 20. Målet er å lage en ny stor utstilling i sommer, med bøkene som dere anbefaler.

Hvordan startet feiringen?

Markeringen av Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra den spanske byen Barcelona, hvor man pleide å feire byens skytshelgen St. George med poesikonkurranser og diktopplesninger. I 1923 var det en bokhandler som begynte å markere dødsdagen for Miguel de Cervantes Saavedra, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega, 23. april. Den dag i dag markeres dagen med folkefest og tradisjonen med å gi bort en rose og en bok til kjente og kjære. I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997.

Les mer om Verdens bokdag på nettsidene til FN-sambandet og UNESCO, og mer om feiringen av St.George.