Vi søker dyktig og engasjert økonomikonsulent

Annonsen på Finn.no

Søknadsfrist: 27.11.2022

Bergen Offentlige bibliotek er Norges nest største bibliotek, med høyt aktivitetsnivå.

Biblioteket har til enhver tid flere eksternt finansierte prosjekter, med separat rapportering og oppfølging.  I tillegg har Bergen Offentlige Bibliotek ansvar for drift av to statlig finansierte fengselsbibliotek, med egne rapporterings og regnskapsrutiner.

Ved biblioteket er det ledig en 100 % fast stilling som økonomikonsulent med ansvar for regnskap, prognose, budsjett og risikovurderinger, samt andre administrative oppgaver. Stillingen rapporterer til avdelingsleder for drift og fellestjenester.

• Budsjett- og prognosearbeid
  • Samarbeide med ledergruppen ved biblioteket og økonomirådgiver i byrådsavdelingen
  • Lederstøtte innenfor økonomi
  • Oppfølging og rapportering av eksterne midler i samarbeid med prosjektleder og direktør.
  • Initiere forbedrings- og utviklingsarbeid og rutiner på økonomifeltet
  • Oppfølging av tertialrapporter, budsjettmål.
  • Risikostyring og rapportering.
  • Ansvar for oppfølging av digitalt arkiv (BK360)
  • Delta i statistikk-arbeidet ved biblioteket.
  • Arbeide aktivt med risikostyring, ROS analyser, rutinebeskrivelser og oppfølging i BK Kvalitet.
  • Øvrige økonomi- og administrative oppgaver

• Relevant bachelorgrad innen økonomi.
  • Gode IKT-kunnskaper og særlig kompetanse til å fremskaffe og presentere data innen økonomi.
  • Solide Excel-kunnskaper
  • Erfaring fra offentlig forvaltning/økonomi er ønskelig
  • Erfaring med økonomistyringssystemer som Framsikt vil være en fordel
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Personlige egenskaper

• Kunne arbeide selvstendig, systematisk og strukturert
  • Gode analytiske evner med helhetsforståelse for drift og økonomi
  • Ansvarsbevisst og resultatorientert
  • Løsningsorientert og forståelse for hvilke forhold som bør følges opp videre
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
    Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

• Utfordrende arbeidsoppgaver med utviklings- og påvirkningsmuligheter i en virksomhet med et viktig samfunnsmandat
  • Dyktige og engasjerte kolleger
  • Lønn etter avtale