Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-09-15T12:53:17+02:00
Professor Astrid Gynnild vil gi et innblikk i den siste utviklingen på dronefeltet, og hvilke utfordringer sivile droner vi stille oss overfor fremover.
Onsdag 4. november 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

På grunn av Korona-situasjonen og krav til eventuell smittesporing, må alle deltagere registreres med kontaktinfo

Påmelding

Påmelding: For å være sikker på plass må du melde deg på ved å følge påmeldingslenken
Hvor:  Hovedbiblioteket, Noterommet
Maks: 27

Droner er i ferd med å bli milliardindustri i Norge; om få år kan små og store droner være en integrert del av vår nye hverdag. Droner kan frakte varer, overvåke trafikken og tilby taxitjenester. Kameradroner har revolusjonert nyhetsdekningen fra luften, og nå satser også politiet på fjernstyrt teknologi. Men hva skjer med personvern og enkeltmennesker midt oppi alt dette? Hva gjør vi når en ukjent drone plutselig dukker opp på badestranden?

Gynnild er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun leder forskningsprosjektet ViSmedia, www.vismedia.org der de undersøker hvordan droner og andre visuelle overvåkningsteknologier endrer mediene og samfunnet vårt.

Akademisk lunsj: Hvordan kan vi leve med droner?

• Onsdag 4. november
  • Hovedbiblioteket, Noterommet