Glemt passord?   Registrer deg her.
av Karen Rosenstock sist endret 2019-08-09T09:23:02+02:00
Onsdag 20. november 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Hva som skaper lykke og mening i livet er et spørsmål som angår de aller fleste av oss. Men visste du at det også er et stort forskningstema innen psykologi, nevrovitenskap og atferdsøkonomi? På få år har ledende universiteter både i USA og Europa opprettet nye fag basert på moderne lykkeforskning -- og studentene strømmer til.

Psykolog og forsker Hallgeir Sjåstad kommer til biblioteket for å gi oss en generell introduksjon til hva forskningen har å si om lykken og det gode liv. Hvilke faktorer betyr mest? Og kan vi egentlig gjøre noe fra eller til med vår egen lykke – og lykken til de vi har rundt oss? Sjåstad vil prøve å gi en oversikt over hva vi har lært hittil om disse spørsmålene, med eksempler både fra egen og andres forskning.

Sjåstad er forsker ved FAIR Insight Team (SNF/NHH).

Akademisk lunsj arrangeres i samarbeid med Universitet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet og Norges Handelshøyskole.